12.10.2016 | Petr Fromel | Zápas

Varnsdorf podal ve Znojmě sympatický výkon, na bodový zisk to ale nestačilo

Znojmo – Středeční televizní předehrávka 11. kola přinesla vyrovnanou partii. Do vedení šel krátce po čtvrt hodině hry domácí celek, avšak těsný náskok mu dlouho nevydržel. Rozhodnutí na sebe vzala až druhá půle, kdy jihomoravský celek znovu odskočil a jednogólový náskok uhájil až do konce.
17' Cihlář
64' Motal
30' Jakubov
88' Klíma
93' Bartolomeu
18' Richter
38' Jakubov
73' Dordič
88' Zieris
93' Fotr
Sestavy
Halouska – Svozil, Odehnal, Cihlář, Helísek – Motal, Javůrek (58. Bartolomeu), Njire, Urbančok (86. Čereda) – Rybička (58. Šumbera), Klíma.
Kolář – Beránek, Zieris, Neuberg, Zbrožek (63. Novotný), Knejzlík (85. Beneš) – Dordič (80. Fotr), Daníček, Richter, Rudnytskyy – Jakubov.
Rozhodčí: Marek – Pochylý, Vodrážka • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 513

Komentář

První střelecký pokus si připsal Rudnytskyy, avšak lehký míč Halouska bez problémů chytil. Svého spoluhráče napodobil Jakubov, jenž si balón zpracoval a poté pěknou ránou těsně minul znojemskou bránu, na druhé straně musel Kolář zasáhnout proti tvrdé ráně Helíska. V 17. minutě odhlavičkoval Njire míč před bránu, kde byl odvrácen ke znojemskému kapitánovi Cihlářovi, ten vystřelil z voleje a balón za bezmocného gólmana ještě jemně tečoval Jiří Klíma.

Hosté poté nevyužili dvě velké šance, kdy Dordič osamocen na pravé straně nechal střelou po zemi vyniknout pouze znojemského gólmana, následně Richter z dobré pozice zamířil pouze nad bránu. Na třetí pokus už byl Varnsdorf úspěšný, dlouhý aut zpracoval jeden z hráčů pro Alexandera Jakubova a nejlepší střelec FNL prudkou střelou pod břevno nedal Halouskovi šanci. Hosté byli blízko vedení, Zierisova hlavička skončila na břevnu domácí svatyně, v závěru ještě na straně Znojma zkoušel štěstí Urbančok, ovšem z otočky nemířil správně.

Druhá půle začala hodně opatrně, Urbančok se sice zjevil sám před brankářem, ale zastavil jej ofsajd, za hostující tým mířili nepřesně Dordič a Jakubov. V 64. minutě se Znojmo z celkem nenápadné akce prosadilo podruhé. Celou akci založil Šumbera, který zavedl míč do pokutového území, kde si jej vyměnil s Klímou, pak přihrál na střed Lukáši Motalovi a ten z voleje po zemi poslal balón ke vzdálenější tyči. Krátce na to mohl jihomoravský tým vedení pojistit, Šumberovu střelu k pravé tyči Kolář výtečně vyrazil, Njireho dorážka šla následně vysoko nad bránu.

Domácí se zatáhli do defenzívy, kterou posílili ještě střídáním, a těsný náskok už uhájili, Varnsdorfu se ani přes velkou snahu vyrovnat podruhé už nepodařilo.