15.10.2016 | Ondřej Novotný | Zápas

Dvě branky vlašimského Vyhnala obraly o všechny body České Budějovice

Vlašim – Fotbalová národní liga pokračuje od pátečního večera svým jedenáctým kolem. V tom domácí Vlašim, jenž se po rozpačitém začátku soutěže hodně zlepšila, přivítala České Budějovice. Ty letos chtějí útočit na nejvyšší pozice, takže zmiňovaný zápas sliboval zajímavou podívat. To průběh i potvrdil a Středočeši nakonec ukořistili všechny tři body.
35' Vyhnal
51' Vyhnal
64' Táborský
bez karet
18' Čermák
32' Funda
67' Pešek
90' Kalod
Sestavy
Nguyen – Breda, Kavka, J. Štochl, Vondra – Reiter (63. Janda), Hašek, Kulhánek, Frizoni (71. Tusjak) – Nečas, Vyhnal (80. Jícha)
Křížek – Klesa, Šourek, Bederka, Funda – Čermák, Čavoš (76. Kadula) – Wermke (59. Pešek), Benát (34. Kladrubský), Táborský – Kalod
Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Flimmel • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 598

Komentář

Utkání začalo vyrovnanou hrou a na první značnou šanci se čekalo čtvrthodinu. V tu chvíli se totiž Dynamo dostalo k velké příležitosti, ze které mohlo jít do vedení. Wermke se prodral ve vápně po odrazu od svého spoluhráče k míči a prudce vystřelil, pohotově ho však dokázal vychytat brankář Nguyen, který tak držel naděje svého celku. Ty byly deset minut před koncem základní hrací doby prvního poločasu hodně podpořeny vedoucí brankou. Sice to vypadalo, že šance domácích je už ztracená, ovšem míč se nakonec po centru odrazil na kopačky Pavla Vyhnala, jenž si už věděl rady – 1:0!

Druhý poločas začali aktivněji Jihočeši, kteří se rychle snažili dostat k akci, která by znamenala vyrovnání. Ovšem to dopadlo paradoxně naopak. Šest minut po přestávce se totiž Vlašim dostala k rychlé akci, kdy se míč dostal až na Rudolfa Reitra a ten už nahrával na Pavla Vyhnala. Domácí hráč si dokázal poradit i nyní a Vlašim tak rázem vedla o dvě branky.

Středočeši vzápětí mohli vést už o tři branky, jenomže Reiter tentokrát zamířil vedle branky. A tak se do hry dostaly zpět České Budějovice. Do centru od Čavoše trkl Ivo Táborský a bylo zaděláno na drama. Jenomže nebezpečnější byli stále domácí, kteří ale ani jednu ze svých příležitostí nevyužili. A když se Dynamo dostalo také k jedné veliké příležitosti, vychytal hosty brankář Vlašimských. Všechny tři body tak zůstaly u domácích, kteří sérii výher natáhli už na číslo čtyři.