22.10.2016 | Josef Janda | Zápas

Pardubice se chytly na hřišti Táborska, kde zvítězily 2:0

Sezimovo Ústí – Šest zápasů nedali fotbalisté Pardubic branku. Střelecké prokletí prolomili na půdě Táborska, kde dvěma góly ve druhém poločase rozhodli o exportu všech bodů. Naopak svěřenci táborského trenéra Petra Frňky nedali stejně jako v minulém kole v Opavě ani branku a na vítězství čekají od konce srpna.
bez branek
49' Řezníček
68' Přibyl
79' Navrátil
56' Jeřábek
91' Valenta
Sestavy
Toma – Cíferský, Hanzlík, Landovský, Navrátil – Ciku (83. Presl), Džafić, Kalvach, Nešický, Fulnek – Mrázek (71. Froněk).
Knobloch – Přibyl, Šejvl, Pospíšil (83. Zavadil), Kudrna – Kovář, Kim, Řezníček (69. Fusek), Kayamba – Jeřábek, Ladra (88. Valenta).
Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Polák • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 413

Komentář

Od prvních minut si diváci příliš šancí neužili. Jako první zahrozili domácí, když Ciku z několika metrů jen těsně překopnul Knoblochovu branku. Hosté kontrovali po čtvrthodině Kayambou, jehož postup po levém křídle vyvrcholil střelou na vzdálenější tyč, naštěstí pro Tomu konžský fotbalista branku o kousek minul. Hostující trenér razantně vybízel své svěřence ke střelbě, až se do míče opřel kapitán Jeřábek. Po jeho střele si gólman Toma vysloužil potlesk a povzbuzování z ochozů.

Druhou gólovku Táborska nevyužili Mrázek s Cikuem. Ve čtyřech se hnali domácí kupředu, centr zprava nakonec poslal skluzem nad branku Mrázek. Pokud by nechal míč propadnout až k Cikuovi, mohli mít domácí na skórování ještě lepší pozici. Velká chyba pardubické obrany tak zůstala nepotrestána. Do konce poločasu už toho oba celky příliš nepředvedly, a tak si hráči šli odpočinout za stavu 0:0.

Druhou půli zahájili domácí dvěma sympatickými útoky, po nichž přišel šok. První akce Pardubic ve druhé půli skončila brankou. Přesně k tyči zamířil Jan Řezníček a Toma se jen smutně díval. Pardubice po šesti bezgólových zápasech konečně skórovaly a před branku Táborska se vydal se spoluhráči radovat i gólman Knobloch. Domácí se snažili o vyrovnání, ale nepřesnost jim naději kazila.

Definitivně sebral vítr Táborsku David Přibyl, na jehož zakončení byl Toma krátký. Dvougólové vedení vneslo na kopačky hostů klid, naopak domácí příznivci pokřikovali na domácího trenéra. Táborsku mohl vrátit naději střídající Froněk, své dvě příležitosti ale neproměnil. Nejprve z otočky a z pádu míč do branky nedotlačil, v 78. minutě šel dokonce na Knoblocha sám, zkusil na něj kličku, kterou si ale nechal od hostujícího brankáře vzít z nohy. Zoufalství Táborska nebralo konce a domácí se ani snížení nedočkali. V závěru byli blízko třetí branky hosté, jenže situaci dva na jednoho Landa s Kayambou vyřešili jen střelou nad branku. I tak Pardubice vyhrály na hřišti Táborska 2:0 a v tabulce na něj ztrácejí už jen bod.