21.10.2016 | Věra Novotná | Zápas

Varnsdorf se po čtyřech porážkách dočkal bodu! Doma remizoval s Ostravou 1:1

Varnsdorf – Dvanácté kolo přivedlo na varnsdorfský trávník druhý celek tabulky Ostravu. Zápas byl plný šancí na obou stranách, ale oba brankáři se blýskli několika skvělými zákroky. Na úvodní gól se čekalo do 39. minuty, kdy se k míči dostal Martin Sus. Tento zásah jako by domácí nakopl, a ti do druhé půle vlétli na plné obrátky. Jejich velký tlak vyústil ve vyrovnávací gól Alexandra Jakubova, který si tak upevnil vedení v tabulce střelců. Ani jeden z celků nepřidal rozhodující zásah, a proto si každý připsal do tabulky bod.
63' Jakubov
40' Sus
88' Knejzlík
88' Sus
Sestavy
Kolář – Rudnytskyy, Zieris, Neuberg, Knejzlík – Zbrožek, Kozma (75. Daníček) – Dordič (81. Durdević), Richter, Beránek – Jakubov
Vašek – Sus, Mešaninov, Zápotočný, Hučko – Hlinka – Mondek (83. Lupták), de Azevedo (67. Ožvolda), Mičola, Helešic – Urgela (78. O. Šašinka)
Rozhodčí: Houdek – Blažej, Koval • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 1525

Komentář

Úvodní hvizd odstartoval zápas, v němž bylo k vidění mnoho šancí na obou stranách. Jako první zahrozili ze standardní situace hosté, ale Koláře nezaskočili. Na druhou stranu se k rohovému kopu postavil Rudnytskyy, ale ani tato střela brankou neskončila. Více ze hry měli Ostravští, avšak Kolář v brance Varnsdorfu byl pozorný.

Varnsdorf však dostal šanci, aby se ujal vedení. V patnácté minutě kombinovali Kozma a Knejzlík, ale na centr druhého jmenovaného si Vašek počkal. Gólu se domácí nedočkali ani o pět minut později, kdy se k nebezpečné hlavičce dostal kapitán Zieris. Jeho hlavička neskončila gólem ani ve 30. minutě, kdy se k ní dostal po další standardní akci.

Ostrava se nehodlala smířit s bezgólovým poločasem. Začala se více tlačit do zakončení a vyplatilo se to. Psala se 40. minuta, v níž se Martin Sus dostal k balónu po nevinně vyhlížející akci. Jeho střela si s pomocí lehké teče našla cestu do branky. Ačkoliv se tři hráči Varnsdorfu snažili v nastavené minutě dostat míč za brankovou čáru, odešli domácí do šaten s jednogólovým mankem.

Hned na začátku druhé půle dostali hosté příležitost navýšit své vedení, brankář Varnsdorfu Kolář však vytáhl bravurní zákrok proti střele Hlinky. K další standardce se dostali i domácí, Beránkova hlavička skončila v rukavicích Vaška. Stejný hráč zkusil štěstí i záhy, míč nebezpečně minul levou tyč.

Tyto dvě akce byly předzvěstí nárůstu tlaku Varnsdorfu, jenž vyústil ve stoprocentní šanci nejlepšího kanonýra ligy Jakubova, který však z dvaceti metrů minul branku. V 63. minutě se však již Alexandr Jakubov nemýlil. Odražený míč poslal přesně pod břevno ostravské branky.

Ke konci utkání se již oba týmy snažily udržet nerozhodný výsledek. Tři minuty před koncem ještě mohl využít Varnsdorf výhodu jednoho muže poté, co dostal červenou kartu Martin Sus. Jeho vyloučení zkusil potrestat Jakubov, ale úspěšný nebyl.