23.10.2016 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov nadále drží domácí neporazitelnost, Ústí porazil 2:0

Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili ve 12. kole Fortuna národní ligy celek Ústí nad Labem 2:0. V nepříliš zajímavém prvním poločase se prosadil Engelmann, po změně stran šancí přibylo a jednu z nich v samotném závěru přetavil v gól střídající David Sixta. Ústí nad Labem tak po pěti zápasech bez prohry v Praze zaslouženě padlo.
14' Engelmann
88' Sixta
bez branek
9' Podrazký
27' Opluštil
20' Šnirc
38' Moulis
56' Leibl
88' Jindráček
Sestavy
Soukup – Šandera, Opluštil, Pimpara, Hašek – Urbanec (57. Volek), Pavlata, Podrazký, Krystan (77. V. Klán), Engelmann (82. Sixta) – Dočekal
Tvrdoň – Leibl, Zukič, M. Zeman, Šnirc (75. Kunc) – Martykán, Kateřiňák, Miskovič (66. Jindráček) – Pouček, Moulis, Mysliveček (66. P. Výborný)
Rozhodčí: Mikyska – Kožár, Batík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 988

Komentář

Do utkání nasadil domácí trenér Hašek oproti předchozímu duelu v Ostravě tři nové tváře, jeho ústecký protějšek Skála pak dokonce čtyři. Ústecká Arma vstupovala do utkání posílena o výborné výsledky z posledních zápasů. Vždyť v minulých pěti kolech dokázala čtyřikrát vyhrát a jen jednou remizovat. Viktorka naopak hájila svou domácí neporazitelnost.

Utkání mělo v prvním poločase velmi vlažné tempo. Nicméně hned z první nebezpečné akce gólově udeřilo. Po nudných prvních minutách totiž potáhl míč středem hřiště Krystan, předložil ho Vojtěchu Engelmannovi, jenž tváří v tvář Tvrdoňovi se zakončením dlouho otálel, ale nakonec přece jen dostal míč prudkou střelou pod břevno za jeho záda. Hosté pak sice usilovali o vyrovnání, ale jejich kombinace vázla. Za zmínku tak stojí pouze střela Kateřiňáka, která skončila vedle žižkovské brány.

Pokud první poločas divácky nebavil, ten druhý stál za to. Vše odstartovala už krátce po jeho začátku velká šance Urbance, který však v pádu pálil jen do brankáře Tvrdoně. Od té doby přicházela jedna šance za druhou. Pěknou akci Dočekala zkusil zakončit Engelmann, ale zblízka míč ideálně netrefil. Pak se sám Dočekal proměnil do pozice střelce, Volkův centr však z první napálil jen do Tvrdoňových rukavic.

Až poté se konečně osmělili i hosté a měli několik velkých šancí k dosažení vyrovnávací trefy. Jako první se k dobré střele z pokutového území dostal Moulis, ale brankář Soukup potvrdil formu z minulých týdnů a šanci ústeckému útočníkovi lapil. Snad ještě větší šanci pak měl Pouček, který po vyhraném souboji od střídajícího Kunce mířil na vzdálenější tyč, ale balon do sítě díky dalšímu dobrému zákroku Poučka nedostal.

Žižkov šance svého soupeře přežil a opět vyrazil do útoku. V prvním brejku ještě Engelmann po dlouhém sprintu svou střelou neuspěl, zanedlouho však Arma opět propadla ve středu hřiště, balon se po nádherné kombinaci dostal až k Davidu Sixtovi, který už pouze trefil poloodkrytou branku. Více šancí se už ve dvouminutovém nastavení nezrodilo a Žižkov tak v pohledném druhém poločase uhájil tříbodový zisk. Ústí nad Labem naopak padlo po dlouhých šesti týdnech.