22.10.2016 | Ondřej Zoubek | Zápas

Vlašimská euforie nebere konce, Středočeši přidali v Třinci pátou výhru v řadě

Třinec – Svěřenci trenéra Martina Haška pokračují ve skvělých výkonech, v Třinci dokázali natáhnout šňůru vítězných zápasů už na pět v řadě. Na úvodní branku Nečase sice rychle odpověděl Joukl, ale to bylo ze strany Slezanů všechno. Druhá půle už byla zcela jasně v režii Vlašimi, která mohla klidně zvítězit vyšším rozdílem. Frustraci a nemohoucnost domácích podtrhl zbytečným vyloučením Ižvolt.
7' Joukl
6' Nečas
48' Vyhnal
64' Nečas
37' Avdič
49' Čelůstka
80' Ižvolt
80' Ižvolt
34' Piško
56' Kavka
72' Vyhnal
Sestavy
Paleček – Hloch, Reintam, Avdić (54. Bedecs), Michal Stříž – Joukl, Čelůstka (75. Teplý), Motyčka, Janoščín (54. Ižvolt) – Malcharek, Dedič
Nguyen – Breda, Kavka, Piško, Vondra – Reiter, Hašek, Kulhánek, Frizoni (77. Janda) – Nečas (85. Kučera), Vyhnal (83. Jícha)
Rozhodčí: Pechanec – Kubec, Horák • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 256

Komentář

Před zápasem byla obě mužstva v naprosto rozdílné situaci. Zatímco Třinec se vzpamatovával z těžké porážky v okresním derby, Vlašim měla v zádech čtyři vítězná utkání v řadě. A byli to Středočeši, kdo začal lépe. Už po šesti minutách unikl třinecké obraně Jakub Nečas, natlačil se před branku a prostřelil Palečka střelou k tyči. Domácí se bleskurychle otřepali a hned z další akce dokázali vyrovnat. Motyčkův přízemní centr uklidil na přední tyči za brankáře Nguyena Petr Joukl.

Třinečtí fotbalisté měli od začátku problémy s rychlostí těch vlašimských, kteří unikali po stranách do nebezpečných příležitostí. Reiter se napravo zbavil Janoščína s Hlochem, přihrál před odkrytou branku Nečasovi, jenže ten nastřelil ve vyložené šanci pouze břevno. V dalších minutách se domácí přeci jen probrali, gólové příležitosti z jejich strany ale nepřicházely. Po rohovém kopu zastříhal Reintam akrobatickým způsobem mimo branku.

Blaničtí rytíři zachytávali míče ve středu hřiště a zakládali rychlé protiútoky. V prvním poločase už ale žádný z nich nedovedli do gólového konce, Vyhnal pokazil nadějnou akci nepřesnou přihrávkou na Reitera. O přestávce neudělaly týmy ani jednu změnu a nástup do druhé půle vyšel znovu lépe hostům. Frizoniho roh přizvedl hlavou Vondra a Pavel Vyhnal už měl na hranici malého vápna jednoduchou úlohu. Třinečtí ho pokrýt nedokázali.

Domácí trenér Neček se pokusil reagovat na nepříznivý vývoj dvojitým střídáním a do hry poslal Bedecse s Ižvoltem. Očekávané ovoce tato změna ale nepřinesla. Vlašim byla i nadále lepším mužstvem a vytvářela si brankové příležitosti. Kavka z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu přestřelil Palečkovu branku. Po hodině hry přišla pro Třinec třetí, smrtící rána. Nguyen vyboxoval Ižvoltův roh a založil rychlý brejk. Jakub Nečas nakopl své turbo, utekl všem a spolu s Haškem běžel sám na Palečka. Třineckému brankáři udělal kličku a zakončil nádherné sólo doklepnutím do prázdné branky.

Třinecký celek se v dalším průběhu druhého poločasu octl v naprostém rozkladu a na vyrovnání nemohl vůbec pomýšlet. Naopak měl starosti, aby doma neprohrál ostudným rozdílem. Vyhnal střílel v pádu nepřesně, po Haškově akce netrefil balon ideálně v dobré pozici Breda. Středočeši nepolevovali a usilovali o čtvrtý zásah. Ten nepřišel ani po ráně Haška zpoza velkého vápna, kterou tečoval Michal Stříž na rohový kop. Třinečtí se vozili na kolotoči a za dalších pár minut děkovali brankáři Palečkovi, který zneškodnil Reiterovu tutovku.

Kalich třinecké frustrace přetekl deset minut před koncem, kdy se nechal vyloučit zkušený záložník Matej Ižvolt. Slovenský fotbalista se dostal do křížku s hlavním rozhodčím a poté, co použil nevhodný slovní výraz, musel do sprch. Třinec dohrával v deseti a jakákoliv jeho snaha o zázračné stažení vlašimského náskoku byla zhacena. Třinec se nemůže dostat z krize a s jasně nejhorší defenzivou soutěže zůstává na devíti bodech. To Vlašim si může pískat, po páté výhře v řadě se totiž znovu posunula vpřed.