12.11.2016 | Petr Komárek | Zápas

Prostějov se s Třincem rozešel smírně, duel skončil bezbrankovou remízou

Prostějov – Že by šance střídala šanci, to se o důležitém souboji Prostějova s Třincem rozhodně říct nedalo. Naopak, žádnou atraktivní podívanou nenabídl a oba týmy si po bezbrankové plichtě rozdělily po bodu.
bez branek
bez branek
bez karet
17' Motyčka
33' Krišto
Sestavy
Kofroň – Hirsch, Rus, Schuster, Pančochář – Sus, Skwarczek, Petržela – Nekuda, Píchal (63. Šteigl) - Kroupa
Paleček – Stříž, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Joukl (65. Teplý), Krišto, Motyčka, Janošík – Dedič
Rozhodčí: Orel – Dobrovolný, Arnošt • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 390

Komentář

Slibných příležitostí bylo na obou stranách pomálu, přesto mohl Třinec hned na začátku zápasu jít do vedení. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Stříž, ale proti vyběhnuvšímu Kofroňovi neuspěl. Největší prostějovskou možnost úvodního dějství měl na svědomí kapitán Kroupa, zblízka však hlavičkoval nad branku. Domácí celek držel především gólman Zdeněk Kofroň, jenž parádně vyrazil gólovou hlavičku Joukla a těsně před přestávkou si poradil i s dalším obdobným pokusem jednoho z Třineckých.

Ve druhém poločase hra plná vzdušných bitev o balon a nepřesností ještě více upadla. Prostějov si chtěl vynutit tlak, ovšem scházel mu tvořivý element, který by si poradil s houževnatou hostující defenzivou. Nejblíže ke skórování měl v 81. minutě obránce Hanáků Aleš Rus, jenž těžil z Petrželova centru z volného kopu. K zakončení se dostal po odrazu míče ze skrumáže těl, trefil však jen vlastní spoluhráče nacházející se v těsné blízkosti třineckého brankáře Palečka.

Oba týmy si rozdělily po bodu. Prostějov doma v důležitém utkání remizoval s Třincem 0:0. Svěřenci trenéra Takáče se tak stále nacházejí na posledním místě druholigové tabulky, byť se bodově dotáhli na patnácté Vítkovice.

Ohlasy trenérů

Miroslav Takáč (1.SK Prostějov):
"Bylo to vyrovnané utkání, ovšem v prvním poločase náš brankář Kofroň chytil dvě gólovky. Ve druhé půli bych neřekl, že jsme měli nějakou drtivou převahu, ale chtěli jsme si vytvořit tlak. Měli jsme tam pár závarů, ovšem do vyložené šance jsme se nedostali. Schází nám trochu důrazu a fotbalového řešení situací. Remíza je spravedlivá, ale v situaci, ve které jsme, je pro nás bod málo."

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec):
"Chybělo nám dohrání našich průnikových akcí. Kdyby se nám povedlo, mohli jsme dát gól a uhrát víc než bod. Na druhou stranu, soupeř hrozil dlouhými nákopy na vysokého Kroupu, které byly nebezpečné. Balony výborně sklepával a pokud by z toho Prostějov něco vytěžil, mohli jsme „brečet". Zápas skončil remízou a bod je podle mě pro oba týmy zasloužený."