12.11.2016 | David Záruba | Zápas

Pardubice si vyšláply na Vítkovice, hattrickem je sestřelil Petráň

Pardubice – Pardubice díky hattricku Michala Petráně porazily Vítkovice 3:1 a svému sokovi v bojích u dna tabulky o tři body odskočily. Domácí už v 21. minutě vedli o dvě branky, a jelikož Vítkovice své šance zahazovaly, po pauze Petráň druhou proměněnou penaltou prakticky rozhodl. Ostravský tým ještě v závěru korigoval skóre, ale drama už Pardubice v závěru nepřipustily.
11' Petráň
22' Petráň (pen)
50' Petráň (pen)
81' Fiala
bez karet
50' Jurča
Sestavy
Knobloch – Přibyl, Šejvl, Jeřábek, Pospíšil – Fusek, Kovář (79. Řezníček), Kudrna, Bláha (87. Valenta) – Kayamba, Petráň (70. Huf)
Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal, Prajza – Fiala, Duda (62. Ondráček), Vaněk, Hruzík, Hlavsa – Jurča (79. Demeter)
Rozhodčí: Marek – Melichar, Horák • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 427

Komentář

Vítkovice se hned na začátku zápasu pustily odvážně dopředu, ale byli to domácí, kteří se postupně propracovali k první brance. Rychlou a přesnou akci před vápnem zakončil střelou k tyči Michal Petráň a rozjel své velké představení – 1:0. Vítkovičtí mohli záhy srovnat, jenže Mikula samostatný únik neproměnil a odražený míč pak z brankové čáry vykopl Pospíšil.

Ve 21. minutě dostaly Pardubice po ruce ve vápně k dispozici pokutový kop. K míči se postavil Michal Petráň a střelou do protipohybu Kostolanského zvýšil na 2:0. Vítkovice znovu mohly brzo odpovědět, když se před Knoblochem najednou zjevili tři hostující hráči, avšak ani jeden na centrovaný míč nedosáhl. Vůbec nejslibnější šanci spálil chvíli před pauzou Fiala, který krátký úprk zakončil střelou pouze do tyče.

Nuda v Pardubicích nebyla ani po pauze. Po pěti minutách druhé půle totiž Jurča stáhl ve vápně Michala Petráně a rozhodčí nařídil už druhou penaltu pro Východočechy. Sám faulovaný se postavil k míči, a přestože brankář Vítkovic tentokrát vystihl stranu, hattricku pardubického střelce nezabránil – 3:0.

Čtvrtou branku měl zakrátko na kopačce Bláha, který pálil z voleje po rohu, ale Kostolanský byl tentokrát na místě. Na druhé straně neproměnil další únik Fiala a zápas upadl na dlouhou dobu do klidového režimu. Pardubice v pohodě držely tučné vedení i míč a nepřipouštěly si komplikace. Kostolanský navíc musel ještě uhasit solidní šanci Kayamby.

Vítkovice přesto zápas nezabalily a deset minut před koncem ještě zkusily zadělat na drama. Nedorozumění obránců s brankářem Knoblochem potrestal střelou do odkryté branky Matěj Fiala – 3:1. Víc už hosté nestihli, navíc v závěru trefil Kayamba tyč.