12.11.2016 | Věra Novotná | Zápas

Frýdek-Místek dotahoval, Varnsdorf však další venkovní porážku nepřipustil

Frýdek-Místek – Zápas mezi domácím Frýdkem-Místkem a Varnsdorfem nabídl kromě gólů také souboj dvou hráčů bojujících o nejlepšího střelce ligy. Na straně domácích to byl Nikolas Šumský, na straně hostů Alexander Jakubov. Právě druhý jmenovaný otevřel v 8. minutě skóre. Hostům se záhy podařilo vyrovnat a deset minut před koncem první půle šli do vedení zásluhou Zierise. Ve druhé půli se skóre měnilo ještě dvakrát. Nakonec si ale tři body odváží Varnsdorf, jenž tak prolomil šňůru tří venkovních proher.
10' Nworah
81' Literák
8' Jakubov
35' Zieris
70' Durděvič
16' Nworah
37' Klabník
88' Willwéber
91' Byrtus
21' Novotný
40' Kozma
Sestavy
Mihálek – Byrtus, Klabník, Literák, Švrček – Slaninka, Šichor (70. Vyskočil), Šumský, Willwéber, Termanowski (46. Stratil) – Nworah (65. Krčula)
Kolář – Beránek, Zieris, Neuberg, Dordič (90+2. Kolár) – Durdević, Novotný, Rudnytskyy (39. Kozma), Richter – Fotr (77. Daníček), Jakubov
Rozhodčí: Julínek – Vlček, Flimmel • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 727

Komentář

První poločas rozhodovalo proměnění vytvořených šancí. V tom byli úspěšnější hosté, ačkoliv domácí začali utkání aktivněji. V první velké šanci se ocitl Nworah, jenž se dostal k pasu od Koláře. Bohužel pro něj si až moc dlouho chystal míč na střelu, a domácí obrana tak stihla zakročit.

V osmé minutě se poprvé měnilo skóre. Hostující Dordič centroval míč na vzdálenější tyč, tam stál nikým nebráněn Alexander Jakubov a nasměroval svou hlavičku do sítě. Varnsdorfu však vedení vydrželo pouhé dvě minuty. Peter Nworah dostal rovněž přesný centr a také on si se zakončením poradil. Svou hlavičku nasměroval přesně k levé tyči.

Také další momenty nabídly několik příležitostí na jedné či druhé straně, ale skóre zůstávalo vyrovnané, k čemuž přispělo i velké množství nepřesností. Jakubov mohl nejen odskočit pronásledovatelům v počtu gólů, ale také navýšit vedení Varnsdorfu. S jeho střelou si brankář Mihálek poradil. Co se nepovedlo v předchozí akci Jakubovovi, to napravil ve 35. minutě kapitán Varnsdorfu Petr Zieris, jemuž ke gólu dopomohl odraz od tyčky Mihalíkovy branky.

Druhá půle začala opatrněji, a to především kvůli sněhu, který napadal během přestávky. Aktivnějším týmem byli domácí, jenž se snažili dotáhnout jednobrankovou ztrátu. V 55. minutě se hnal do zakončení hostující Durdevič, avšak domácí Klabník si splnil své obranné povinnosti. Domácím nešlo upřít snahu, ale chybělo přesné zakončení. Souvislý tlak domácích také hatily časté ofsajdy.

Další ránu zasadili Varnsdorfští svému soupeři v 70. minutě, kdy uprchl do samostatného úniku Fahrudin Durdevič. Své sólo zakončil vymetením růžku brány a běžel slavit dvoubrankové vedení. Frýdek-Místek však zbraně nesložil a v 81. minutě se přiblížil na dostřel. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Petr Literák a jeho pokus skončil v rohu branky. Závěrečný nápor domácích již vyrovnání nepřinesl, tři body tak putují do Varnsdorfu.