12.11.2016 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašimská šňůra výher je u konce, Středočeši doma remizovali s Táborskem

Vlašim – Fotbalisté Vlašimi měli v domácím souboji s Táborskem nakročeno k osmé výhře v řadě, když od 59. minuty zásluhou Bredy vedli, deset minut před koncem se však po rohovém kopu prosadil i hostující Mrázek a srovnal na konečných 1:1. Oba týmy si tak rozdělily po bodu.
57' Breda
80' Liener (vl)
34' Piško
81' Hašek
28' Džafič
89' Presl
Sestavy
Nguyen – Breda, J. Štochl, Kavka, Vondra – Reiter, Piško (68. Liener), Hašek, Frizoni (76. Tusjak) – Nečas, Vyhnal
Toma – Navrátil, Cíferský, Mráz, Hanzlík – Fulnek (68. Presl), Džafić, Kalvach, Javorek (76. Dordević) – Nešický, Mrázek
Rozhodčí: Mrázek – Podaný, Batík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 439

Komentář

Utkání mezi Vlašimí a Táborskem začalo vlažně. Diváci v prvních minutách sledovali hru odehrávající se mezi šestnáctkami s minimem šancí. Poprvé bylo rušno na hřišti v 15. minutě, když se do vápna s míčem vřítil Jakub Štochl a svou přihrávkou hledal Jakuba Nečase, který měl před sebou prázdnou branku. Bohužel pro Vlašim byla přihrávka na Nečase moc prudká a vlašimský střelec ji nezachytil.

Právě domácí Vlašim byla co se šancí týče hodně nebezpečná. Ve 22. minutě si ideální místo ve vápně našel Jakub Nečas a neváhal vystřelit, ale Michala Tomu se mu překonat nepodařilo, když míč zamířil těsně vedle. Hosté nebyli směrem dopředu moc aktivní a brankář Filip Nguyen nemusel řešit žádnou větší šanci soupeře.

Michal Toma naopak musel vytasit bravurní zákrok proti další šanci domácích. Pět minut před koncem prvního poločasu vnikl do vápna z levé strany Pavel Vyhnal a snažil se míč poslat mezi nohy vyběhnuvšího brankáře, ale Toma předvedl výborný reflex a včas dal nohy k sobě.

Po bezbrankovém prvním poločase museli diváci doufat ve zlepšení střelců do poločasu druhého. Domácí vstoupili do druhé půlky utkání aktivněji, ale paradoxně mohli inkasovat. Fulneka však po brejku vychytal skvělý Filip Nguyen.

Až v 59. minutě si mohli diváci na vlašimském stadionu zakřičet gól. Po krásné akci si na míč ve vápně počkal Petr Breda a svou ranou nedal brankáři šanci - 1:0. Po vstřelené brance Vlašim mírně polevila a jihočeský celek se dostával do nebezpečných situací. Dlouhou dobu však domácí odolávali a mohli přidat pojistku, ale patička Pavla Vyhnala po rohovém kopu byla vychýlena mimo tři tyče.

S přibývajícím časem se hosté stále vice tlačili kupředu a kýžené ovoce přinesla 80. minuta, kdy se domácí obrana špatně domluvila a po rohovém kopu vyrovnal Tomáš Mrázek - 1:1. Vlašim se nechtěla s remízou smířit a v závěru si vytvořila tlak, který však kýženou vítěznou branku nepřinesl. Vlašim tak přerušila sérii výher v řadě, ale neporazitelnost si udržela.