12.11.2016 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Televizní souboj Ústí nad Labem se Znojmem rozhodl v 90. minutě Šimon Šumbera

Ústí nad Labem – K utkání patnáctého kola Fortuna národní ligy přicestovalo na sever Čech Znojmo. Když vše již nasvědčovalo bezbrankové remíze, udeřil v devadesáté minutě Šimon Šumbera, jenž po standardní situaci prostřelil Mariána Tvrdoně. Fotbalisté z města okurek si odváží z Ústí nad Labem tři body.
bez branek
91' Šumbera
bez karet
28' Motal
71' Odehnal
91' Šumbera
Sestavy
Tvrdoň – Pícha, Seidl, J. Peterka, Šnirc (73. Hošek) – Martykán, Kateřiňák – Moulis, P. Výborný, Mysliveček (85. Miskovič) – Pouček
Halouska – Helísek, Mezlík, Odehnal, Cihlář (63. Čereda) – Holub (70. Bartolomeu), Motal, Nepožitek (83. Šumbera), Javůrek – Klíma, Urbančok
Rozhodčí: Proske – Caletka, J. Polák • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 381

Komentář

Do první vážnější šance se dostali domácí ve čtvrté minutě, kdy Lukáš Pouček minul odkrytou část brány. Hra se následně, co se brankových příležitostí týče, uklidnila a k vidění byly spíše fauly. V minutě dvacáté deváté inkasoval za nedovolený zákrok žlutou kartu Lukáš Motal. V téže minutě se do dobré střelecké pozice dostal Michal Holub, zblízka ale pravý záložník na Mariána Tvrdoně recept nenalezl. Po úvodním poločase odcházely oba celky do šaten za bezbrankového stavu.

V minutě jednapadesáté hledal Jan Martykán v předbrankovém prostoru Pavla Moulise, který Pavla Halousku prostřelit nedokázal. O čtyři minuty později zahrozil zblízka Jiří Klíma, hájce domácí svatyně ale za svá záda míč nepustil. V minutě sedmdesáté první musel hlavní sudí Zbyněk Proske podruhé sahat pro žlutou kartu, kterou za nedovolený zákrok na protihráče vyfasoval Daniel Odehnal.

V poslední minutě základní hrací doby byl faulován Jan Javůrek, z následné standardní situace hosté rozhodli. Sám poškozený centroval z levé strany na Šimona Šumberu, který se trefil přesně k pravé tyči a přisoudil tříbodový zisk svému celku. Zvrátit střetnutí svěřenci Jiřího Skály již v nastavení nedokázali.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): "Chyběla minuta. Zaměřili jsme se na to, abychom v momentální situaci vycházeli z remízového stavu. Je to škoda, mohli jsme bod uhrát, který jsme si možná zasloužili. Pavel Moulis mohl vstřelit branku, ale to je pouze kdyby. Oceňuji to, že hráči utkání zvládli, tři hráči absolvovali pouze páteční trénink, a to pouze třicet minut. Někteří hráli také v sobotu ráno zápas druhé dorostenecké ligy proti Kladnu. Spokojenost je s tím, že hráči, kteří se rozhodli, že nastoupí se zraněním, týmu pomohli. Ivan Šnirc měl poté křeče, čemuž se ani nedivím. Připravíme se na Sokolov, kde se pokusíme ve dvanácti až třinácti lidech získat ztracené body zpět. Chyběl například Michal Zeman, Martin Jindráček, Michal Leibl."

Radim Kučera (1. SC Znojmo FK): "Věděli jsme, že se Ústí nad Labem potýká s velkou marodkou. Od první minuty jsme chtěli být aktivní s tím, že budeme chtít chodit do brejku. Nedařilo se nám to, neboť soupeř hrál kompaktně a důsledně bránil. Sami ze zabezpečené obrany chodil do brejku a bylo to nebezpečné. Chtěli jsme dominovat na míči, ale ztrát balónu jsme se nevyvarovali. Cílevědomě jsme šli za svým a v devadesáté minutě jsme vstřelili vedoucí gól. Z našeho pohledu panuje velká spokojenost. Arma dlouho nehrála, měla pauzu deset dnů, což se trochu na výkonu podle mě podepsalo. Hráči soupeře bojovali, snažili se, v závěru se zaměřili na bod. Hráli chytře, ale my v defenzivě pracovali dobře. Byl bych spokojený i s výsledkem 0:0."