10.05.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko nic nepodcenilo a Džafičovým hattrickem sundalo Prostějov

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Sezimovo Ústí – Velký den prožil v utkání Táborska s Prostějovem nejlepší střelec domácího mužstva Adnan Džafič. V den svých 27. narozenin si nadělil hattrick a po třech prohrách získal pro Táborsko konečně tři body. Domácí se pustili do soupeře hned od začátku a první zářez si připsali už po jedenácti minutách. K poločasovému vedení přidal další dvě branky oslavenec Adnan Džafič, když se nejprve trefil z penalty a pět minut před koncem propálil gólmana zblízka. Prostějov se do šancí dostával jen stěží a výsledkem je čtvrtý zápas, v němž neskóroval. Táborsko prolomilo vítězstvím 3:0 sérii tří proher, hosté natáhli sérii na deset neúspěchů v řadě.
11' Džafič
61' Džafič (pen)
85' Džafič
bez branek
16' Nešický
68' Mršič
83' Zavadil
90' Navrátil
15' Hýbl
36' Alaverdašvili
77' Fládr
89' Sus
Sestavy
Toma – Zavadil, Navrátil, Hanzlík, Toml – Kučera, Nešický, Mršić (68. Presl), Džafić (85. Klusák) – Javorek, Musiol (58. Dordević)
Na lavičce: Řehák, Kalvach, Souček, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Halouska – Hýbl, Malý, Hirsch, Rus – Sus, Skwarczek (83. Sečkář), Machynek, Alaverdašvili – Hladík (46. Fládr), Píchal (77. Zapletal)
Na lavičce: Neoral, Čtvrtníček
Trenér: Petar Aleksijevič
Rozhodčí: Mikyska – Boček, Horák • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 420

Komentář

Od úvodních minut dalo Táborsko jasně najevo, kdo je favoritem. Zužitkování převahy ale bránily nejprve nepřesnosti, díky nimž nemuseli mít hosté obavy. Vše se ale změnilo v 11. minutě, kdy se Prostějovu vymstila chyba na půlce hřiště. Domácí skvěle odhadli špatné postavení hostující obrany a pas vpravo na Adnana Džafiče dovolil táborskému rychlíkovi pokračovat tváří v tvář prostějovskému brankáři. Džafič poslal míč na opačnou stranu, než šel gólman Halouska, a poslal Táborsko do vedení 1:0. Hosté byli z gólu rozladěni, ofsajdu se dožadovali marně.

Netrvalo dlouho a domácí mohli vedení navýšit, to by ale nesměl Džafič z několika metrů branku překopnout. Táborsko bylo i nadále aktivnější a snažilo se před Halouskou něco vymyslet, prostějovská obrana však neměla pro akce až do kuchyně pochopení. Útočné chvilky Prostějova obstaral Píchal, jenže jeho pokus zblokoval Navrátil na roh. Domácí kapitán se předvedl také směrem dopředu, když po půlhodině poslal míč hlavou jen těsně vedle prostějovské tyče. Do kabin šlo s úsměvem na rtech přece jen Táborsko, které vyhrálo první poločas 1:0.

Hned po přestávce vybojoval Džafič standardku na hranici vápna, odkud se Mršič prosadil technickou střelou, které příliš nechybělo. Po deseti minutách se v ojedinělé příležitosti ukázali také hosté. Malý se zjevil před brankou, odkud ještě hledal hlavičkou spoluhráče u druhé tyče, kde ale nikdo nebyl. Po hodině hry udeřilo naopak na druhé straně. Faul na Adnana Džafiče znamenal penaltu, které se ujal sám faulovaný. Střela do Halouskova protipohybu znamenala vedení 2:0.

V závěrečných minutách se občas ukázali i hosté z Prostějova, k nebezpečnému ohrožení Tomovy branky se ale nedostali. Diváci tak v napětí čekali, zda Adnan Džafič dosáhne na hattrick. Radost vybuchla pět minut před koncem. Džafič si už podruhé naběhl účinně za obranu a nedal prostějovskému brankáři šanci. Nejlepší střelec Táborska si tak zpestřil 27. narozeniny třemi góly a po třech prohrách zařídil domácímu celku zase tři body.