10.05.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Opava po vítězství v Třinci živí šanci na postup

Foto: Vojtěch Vladár (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Fotbalisté Opavy si ve 27. kole Fotbalové národní ligy odvezli z Třince všechny body a po zaváhání ostravského Baníku mohou nadále pomýšlet na postup. Na klíčovou druhou příčku ztrácí Opavané po dnešku tři body.
48' Stříž
6' Kuzmanovič
34' Jurečka
86' Zapalač
51' Ižvolt
22' Čelůstka
75' Simerský
89' Mozol
Sestavy
Paleček – Stříž, Reintam, M. Čelůstka, Janoščín, Benetka (82. Hošek) – Šumbera, Krišto, Janošík (69. Joukl), Ižvolt – Dedič
Na lavičce: Adamuška, Velner, Kučera, Samiec, Vávra
Trenér: Jiří Neček
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Pospěch (78. Puškáč) – Schaffartzik, T. Čelůstka, Zapalač, Janetzký (74. Mozol) – Jurečka (86. Radić), Kuzmanović
Na lavičce: Lasák, Helebrand
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Severýn – Vlček, Podaný • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 683

Komentář

Tím nejlepším možným způsobem vstoupila Opava do zápasu proti Třinci. Po šesti minutách hry přilétl centr z kopačky velezkušeného Pospěcha, který se po dlouhé pauze zaviněné zraněním vrátil zpátky do základní sestavy, z pravé strany přesně k volnému Nemanju Kuzmanovičovi, který z blízkosti uklidil balon k tyči Palečkovy branky. Třinečtí ovšem rychlý gól nesrazil a kontrovat se snažil Dedič. Jeho tvrdá rána mířila sice doprostřed branky, ale přesto vydatně prověřila gólmana Fendricha.

Po úvodních šancích se nicméně hra vyrovnala a dlouhou dobu to vypadalo, že další branka už v prvním poločase nepřijde. Z ničeho nic však přilétl z hloubi pole vysoký pas do domácí šestnáctky k Václavu Jurečkovi, který zakončil přesně podél vyběhnuvšího gólmana Palečka. Na druhé straně si mohl vzít následně slovo opět Dedič, jemuž se tentokrát už podařilo dostat míč do sítě, ale odpískaný ofsajd zastavil jeho radost.

Po změně stran už ovšem propukla radost v třineckém táboře. Ižvoltova střela z volného přímého kopu orazítkovala tyčku, od níž se balon odrazil k Michalu Střížovi, který z malého vápna pohotově snížil na rozdíl jedné branky. Následně se hra zklidnila a opět se nějakou chvíli čekalo na další zajímavý moment. O to více se musel vyznamenat domácí gólman Paleček, jenž zlikvidoval nejen střelu Jurečky, ale i následnou dorážku z vápna.

Třinečtí se rovněž ozvali, nicméně jejich dvě slibná zakončení minula hostující klec. Udeřilo proto, jak to bývá, na druhé straně. Petr Zapalač si naběhl do vápna na přihrávku z levé strany a střelou bez přípravy zasadil soupeři definitivní úder. Všechny body jdou proto do Opavy, která nadále živí šanci na postup. Po zaváhání ostravského Baníku v utkání s Vítkovicemi se odstup Slezanů snížil na tři body.