10.05.2017 | František Borek | Zápas

Vlašim střeleckou formu potvrdila i pod vysílačem, Žižkov zdolala rozdílem třídy

Foto: Martina Klánová (fcsbvlasim.cz)
Praha – Fotbalistům Vlašimi se pod novým trenérem Petrem Havlíčkem i nadále daří. Středočeši ve středu navázali na svou vysokou víkendovou výhru proti Třinci a skolili celek z hlavního města třemi góly, za což si vysloužili stejný počet bodů.
bez branek
6' Vyhnal
49' Jeslínek
74' Hašek (vl)
40' Engelmann
51' Opluštil
38' Kučera
84' Wiesner
Sestavy
Soukup – Hašek, Opluštil, Švejdík, Hurka – Podrazký, Pavlata, Krystan – Jelínek (75. Urbanec), Dočekal (84. Telnar), Engelmann (82. Volek)
Na lavičce: Hrubeš, Egert, Šandera, Čapek
Trenér: David Vavruška
Nguyen – Wiesner, J. Štochl, Piško, Tusjak – Reiter (79. Milan Kadlec), Kulhánek, Hašek, Kučera (87. Vrána) – Vyhnal, Jeslínek (59. Hadaščok)
Na lavičce: Le Giang, Ngimbi, Duga, Tarczal
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Rejžek – Vít, Pfeifer • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 423

Komentář

Fotbalisté Vlašimi naskočili do zápasu na Žižkově bez bázně a v úvodních minutách nejenže byli lepší, ale také se dočkali gólu. V šesté minutě se s balonem na kopačkách ocitl ve vápně domácích Pavel Vyhnal a vyběhnuvšího Soukupa překonal přízemní střelou.

Domácí těžko hledali recept a našli ho až ve dvacáté minutě, ovšem selhali v zakončení. Jelínek našel v malém vápně Engelmanna, který z voleje mířil trestuhodně mimo. Když to nešlo ze hry, zkusili to domácí ze standardky, ovšem Podrazkého takřka dokonalou střelu k tyči dokázal Nguyen konečky prstů vyrazit na roh.

Závěr úvodního dějství patřil Vlašimi, která mohla domácím ještě více znepříjemnit poločasovou přestávku. Hurka ztratil balon a po Reiterově centru se opřel do balonu Hašek, nicméně střela skončila těsně vedle domácí brány.

Druhý poločas začal pro domácí nadějeplně, obrovské šanci spálili Hašek s Dočekalem – první zmiňovaný trefil tyč, druhého pak při dorážce vychytal Nguyen. Jenže to bylo ze strany žižkovského celku, který v předchozích pěti zápasech ani jednou nevyhrál, ve druhém poločase vše.

Po zbytek zápasu hrozila prakticky jen Vlašim a dokonce se dočkala i dalších gólů. Ve 49. minutě se po špatné rozehrávce Švejdíka a pěkné akci prosadil Jiří Jeslínek a v 74. minutě završil zmar domácích vlastním gólem Pavel Hašek, který hlavou tečoval standardku Vlašimi.

Žižkov tak neuspěl ani na šestý pokus, jeho čekání na výhru se tak zase prodloužilo. Naopak Vlašim si pod novým trenérem Havlíčkem připsala už čtvrtou výhru z pěti zápasů.

Ohlasy trenérů

David Vavruška (FK Viktoria Žižkov): „První gól jsme dostali po situaci, kterou jsme si rozebírali a připravovali se na ni. Za stavu 0:1 jsme měli tři dobré šance, trefili jsme tyč, ale nedokázali jsme vstřelit gól, a tam se utkání zlomilo. Navíc jsme pak soupeři hrubou chybou darovali gól na 2:0. Rozhodla produktivita, navíc jsme dvěma gólům soupeře dopomohli vlastní hloupostí.“

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Jsem šťastný, že jsme tento těžký zápas zvládli a vyhráli. Jeli jsme sem ve fázi, kdy Žižkov nemá až tak dobrou formu, což bylo způsobené i těžkým losem. To nám trochu i pomohlo. Myslím si, že jsme dobře bránili a domácí prakticky nepouštěli k větším šancím. A když se k nim v průběhu prvního poločasu dostali, měli jsme štěstí. Po prvním poločase to mohlo být klidně 4:1 nebo 4:2 pro náš tým, je škoda, že jsme nevyužili další dobré šance. Každopádně jsem za toto vítězství rád.“