09.05.2017 | Petr Komárek | Zápas

Ústí na výhru nad Žižkovem nenavázalo, ve Varnsdorfu stejným poměrem padlo

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf – Opět 3:1, ovšem tentokrát v opačném gardu. Fotbalisté Ústí nad Labem tímto výsledkem prohráli s Varnsdorfem, který si připsal druhé domácí vítězství v řadě. Tříbodový zisk mu vynesl pokutový kop, jehož exekuci se štěstím zvládl Nikolas Daníček. Arma tak nedokázala navázat na domácí triumf nad Viktorií Žižkov.
19' Kozma
55' Daníček (pen)
57' Dordič
30' Jindráček
69' Daníček
54' Pimpara
Sestavy
Porcal – Novotný, Zbrožek, Lischka – Bílek (55. Richter), Daníček, Bláha, Knejzlík – Dordič, Kozma (79. Švantner), Durdević (85. Fotr)
Na lavičce: Samoel, Beránek
Trenér: Zdenko Frťala
Tvrdoň – Martykán, L. Vaněk, Pimpara, Moulis – Pouček (55. Pícha), J. Peterka, Gilián, M. Zeman (82. D. Procházka) – P. Výborný (69. Miskovič), Jindráček
Na lavičce: Zacharda, Seidl, Šnirc
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Příhoda – Vodrážka, Kožár • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 368

Komentář

Domácí Varnsdorf si první vážnou možnost vytvořil ve 14. minutě zápasu. Lischka vyhrál ve středu hřiště hlavičkový souboj a okamžitě posunul balon směrem dopředu. Jeho spoluhráči z útoku toho však využít nedokázali. O čtyři minuty později ale už svěřenci Zdenka Frťaly vedli. Po rychlém kontru střílel Durdević a ústecký brankář Tvrdoň zaznamenal pohotový zákrok. Na dorážku dobíhajícího Daniela Kozmy byl však krátký. Zanedlouho mohl varnsdorfský tým skórovat podruhé, Durdević mířil po Daníčkově centru těsně mimo.

A tak udeřilo na druhé straně. Na pravé straně hřiště prodral k centru Moulis a Martin Jindráček na bližší tyči umístil míč hlavou do sítě. O odpověd se v 35. minutě pokusil aktivní Daníček, z první branku o chloupek přestřelil. Mnohem výrazněji zahrozil Dordič, který v pokutovém území obelstil bránícího Zemana a prověřil pozornost Mariána Tvrdoně. Ten střelu letící do středu branky vytěsnil na roh.

Šance Varnsdorfu neustávaly ani po přestávce. V 52. minutě předvedli pohlednou akci Durdević, Bílek a Dordič, a když z toho domácí nevyšli gólově, příliš zoufat si stejně nemuseli. Za nedovolený zákrok jednoho z ústeckých hráčů ve vápně nařídil sudí Příhoda penaltu. K té se postavil Nikolas Daníček a vyřešil ji vskutku velmi originálně. Dloubákem po vzoru Antonína Panenky poslal balon do břevna a i za přispění nešťastného zásahu gólmana se pak mohl radovat.

V 57. minutě Varnsdorf svůj náskok ještě zvýšil. Míč si na pravé straně šestnáctky zpracoval Bojan Dordič a z voleje ho napálil ke vzdálenější tyči Tvrdoňovy branky. Ústeckého muže s rukavicemi se snažil překonat i střídající Švantner, v tomto případě ale Marián Tvrdoň dokázal slibný střelecký pokus zlikvidovat. Varnsdorf porazil Ústí nad Labem 3:1.