12.04.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Trápení Hradce pokračuje dál, doma nezvládl šlágr s Jihlavou

Foto: fcvysocina.cz
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA pokračovala čtyřmi zápasy už v pátek, jedním z nich byl i šlágr dvaadvacátého kola, který se odehrál v Hradci Králové. Hostující Jihlava si mohla na východě Čech ještě vylepšit svoji druhou pozici v tabulce, navíc do karet ji hrálo ofenzivní trápení domácích. To se také potvrdilo, jelikož pokračovalo i v tomto duelu, kde se Votroci opět neprosadili a Vysočině potom k úspěchu stačila jedna branka z prvního poločasu.
bez branek
35' Klobása
52' Leibl
75' Firbacher
89' Kvída
85' Zoubele
89' Petr
90' Vejmola
Sestavy
Ottmar – Kopečný (73. J. Pokorný), Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl (53. W. Da Silva), M. Černý – Vlkanova, Zorvan, Leibl (53. Durdević) – Firbacher.
Na lavičce: Vízek, Finěk, Soukeník, Šípek
Trenér: Zdenko Frťala
Vejmola – P. Breda, Tijani, Chlumecký, F. Novotný (73. Vedral) – Šulc, Vaculík (83. Petr) – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása (86. Machuča).
Na lavičce: Veselý, Šefčík, Šumský, Jawo
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Nenadál – Horák, Pečenka • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 986

Komentář

Zápas mohl začít hned velice radostnou situací pro Hradec, který málem prolomil více než dvě stě minutové čekání na branku. Po přímém kopu nedaleko hranice pokutového území pálil Urma přímo k levé tyči, jihlavský brankář Vejmola se však rychle přemístil a stihl skočit úspěšně k tyči. Pak už se dopředu začali hnát také hosté, první příležitosti však končily spíše před vápnem, tudíž pro přihlížející fanoušky nešlo o výrazně záživné utkání. 

Vysočina se prosadila až po půl hodině hry a bylo prakticky z první velké šance, která však ani příležitostí už skoro nevypadala. Následovala totiž po přímém kopu z prostoru před vápnem, míč se po něm dostal před pokutové území, kde se ho střelou z první ujal ex-hradecký Javůrek. Ke štěstí Jihlavy se ale s tečí přidal ještě Stanislav Klobása a na hraně ofsajdu poslal hosty do vedení - 0:1.

Ve druhém poločase Hradec nejprve přidal, střídáním navíc výrazně oživoval ofenzivní řady, ale na velké šance vedli rozhodně hosté. Ta největší přišla asi po hodině hry, kdy z hranice velkého vápna pálil Šulc, který pohledně obstřelil všechny bránící hráče, nakonec ale balón zamířil pár čísel vedle levé tyčky. Pak se ještě na zemi dostával k dorážce po rohovém kopu Zoubele, ani on ale nepřidal druhou branku. Když se pak Votroci nedokázali dostat ani do potřebného závěrečného tlaku, bylo jasné, že zvítězí hosté, kteří si tak na momentálně stále ještě třetí Hradec, vytvořili osmibodový náskok!