09.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec přišel v nastavení o výhru, bod pro Líšeň trefil Zikl

Foto: SK Líšeň
Třinec – V souboji dvou týmů z horní poloviny tabulky to dlouho vypadalo na výhru Třince. V utkání 15. kola se totiž Třinec zkraje zápasu ujal vedení a ještě v 90. minutě vedl nejtěsnějším možným rozdílem. Ve čtvrté minutě nastavení se však trefil líšeňský Zikl, který tak gólem na 1:1 rozhodl o konečné remíze. Třinec se tak výhry nedočkal ani na čtvrtý pokus.
14' Bedecs (pen)
90' Zikl
bez karet
39' Jeřábek
74' Ševčík
90' Vintr
90' Vintr
90' Hladík
Sestavy
Adamuška – Kušnír, Gáč, Bedecs, Janoščín – Samiec, Valenta (64. Kubala) – Hlúpik (90+3. Arroyo), Machalík, Cienciala (81. Omasta) – Tijani.
Na lavičce: Chmiel, Šuľa, Vaněk, Wojnar
Trenér: Svatopluk Habanec
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo, Suchý (72. M. Vintr) – Čermák – Reteno Elekana (77. Zikl), Demeter (77. O. Vintr), Hladík, Machálek – Ševčík.
Na lavičce: Vítek, Bednář, Rolinek, Minařík
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Hocek – Batík, Dohnálek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 382

Komentář

První šanci si vypracovali hosté. Hladík se na levé straně přiřítil do pokutového území, mířil ke vzdálenější tyči, ale těsně minul. Na druhé straně zkoušel v šestnáctce střílet Kušnír, byl faulován a sudí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Imrich Bedecs a střelou na pravou stranu otevřel skóre.

Líšeň mohla odpovědět, Ševčík odcentroval do pokutového území z levé strany, k balonu se protlačil Elekana, ale zblízka minul třineckou branku. Vzápětí zahrozili také Slezané. Tijani si vyměnil míč s Valentou, jeho následná tečovaná střela rozvlnila jen boční síť. Neuspěl ani Machalík, který střílel po přihrávce Ciencialy nepřesně.

Pokračoval atraktivní fotbal se šancemi na obou stranách. Čermák nadvakrát pálil z levé strany, třinecký gólman Adamuška si poradil s prvním zakončením i s dorážkou. Těsně před přestávkou nebezpečně střílel z dálky Tijani, jen těsně minul hostující branku.

Líšeň byla ve druhém poločase aktivnější, ale trápila ji produktivita. Hosté šli do přečíslení dvou proti jednomu, Hladík volil individuální akci, avšak trefil pouze Janoščína. O chvilku později napálil odražený balon po centru Hladíka Patrik Demeter, míč prolétl těsně nad břevnem.

Třinec odolal i tečované střele Vintra, které chyběl centimetry. Adamušku totiž zachránilo břevno. Další příležitost měl z přímého kopu Čermák, jeho pokus skončil kousek vedle pravé tyčky. Líšeň aktivitu nakonec přetavila ve vyrovnávací gól ve čtvrté, poslední minutě nastavení. Martin Zikl obdržel přihrávku na hranici pokutového území a jeho střela skončila až v síti! Hosté tedy srovnali na 1:1 a vezou ze Slezska cenný bod.