11.08.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec zůstává bez bodu, těsně nestačil na Pardubice

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Třinec – Loni Pardubice a Třinec dělily pouze čtyři body a dvě příčky, Východočeši skončili třetí, Slezané pátí, a tak se čekala vyrovnaná bitva i letos v rámci čtvrtého kola. Domácí se ale v úvodu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY trápí a doposud nezískali ani bod. Nepovedlo se jim to ani dnes. Rozhodl první poločas, ve kterém si Pardubice vypracovaly vedení 2:1. Ve druhé půli branka nepadla.
40' Hejný
8' Kovář
45' Černý
bez karet
84' Kovář
Sestavy
Paleček – Ilko (31. Schwendt), M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Kušnír – Velner (76. Samiec), Janošík, R. Vaněk I., Šumbera – Hejný (76. Dedič).
Na lavičce: Adamuška, Cienciala, Mravec, Omasta
Trenér: Jiří Neček
Knobloch – Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, T. Čelůstka – Jeřábek – A. Fousek (88. Čmelík), Kovář, P. Černý, Sokol (59. Mužík) – Petráň (81. Kopřiva).
Na lavičce: Šmíd, Tischler
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Mrázek - Lakomý, Batík • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 450

Komentář

Hostující fotbalisté do utkání vstoupili báječně, více času útočili a rychle přišla odměna v podobě vedení 1:0. Pardubický rohový kop rozehrál Čelůstka, poslal míč přesně na hlavu nabíhajícího Daniela Kováře, jenž se zbavil obránce a zakončil pod břevno, Paleček byl bez šance.

Třinec mohl odpovědět už po sedmi minutách, akci po levé straně táhl Janoščín, který následně vyslal do vápna ostrý centr na Šumberu, ale jeho hlavička byla sražena pardubickým obráncem na roh. Hned vzápětí si šanci vypracovali i hosté. Fousek za hranicí vápna šikovně kroutil míč k levé tyči, minul jen o centimetry.

Domácí vyrovnali hru a další šanci měl znovu Fousek, který z přímého kopu opět jen těsně nezamířil mezi tři tyče. Z další akce už Slezané srovnali krok. Centr z rohového kopu si našel Karel Hejný a hlavou míč poslal mimo dosah Knoblocha. Avšak poslední slovo v první půli měly Pardubice. Po závaru před třineckou brankou se k odraženému míči dostal Pavel Černý a nekompromisně ho napálil o pravou tyč do sítě.

Úvod druhého poločasu patřil Slezanům, kteří si vypracovali zajímavé příležitosti. Nejprve Hejný poslal hlavou míč po dobrém centru jen nad břevno, o chvíli později se do těsného vzdušného souboje s brankářem Knoblochem dostal domácí kapitán Bedecs.

Pardubice mohly definitivně rozhodnout, kolem 70. minuty nevyužily dvě veliké šance. Nejprve Jeřábkovu dělovku zpoza šestnáctky vytěsnil Paleček mimo, následně to Petráň udělal na levé straně skvěle, získal prostor ke střele a nebezpečně vypálil, třinecký gólman se znovu musel činit a připsal si další přesný zákrok, vyrazil míč na roh.

V samotném závěru se snažili domácí vyrovnat a málem se jim to podařilo. Šumbera vyslal do pokutového území povedený centr, na který si naskočil Reintam, ale výborně se předvedl gólman Knobloch a parádním reflexním zákrokem zachránil Východočechům těsné vedení. V nastavení ještě mohl udeřit třinecký Čelůstka, ale Slezanům nebylo souzeno vyrovnat, napálil pouze střídajícího Čmelíka. Pardubice si tak z Třince vezou cenné vítězství.