23.09.2018 | Martin Doležal | Zápas

Hradec Králové si snadno poradil se Žižkovem, nastřílel mu čtyři góly

Foto: fchk.cz
Východočeši přivítali v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY trápící se Žižkov a roli favorita zvládli na výbornou. Už po prvním poločase vedli 2:0 a ve druhé půli navíc přidali stejný počet branek. Trápící se Pražané tak z východu Čech odcestovali s porážkou 0:4.
6' Durděvič
15' Pardubský (vl)
56' Zorvan
70' Da Silva
bez branek
25' Jukl
38' Pardubský
88' Quintero Batioja
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Černý – Vlkanova (63. Martan), Zorvan, Durdevič (75. Hynek) – Da Silva (79. Miker).
Na lavičce: Stejskal, Plašil, Pokorný, Janoušek
Trenér: Zdenko Frťala
Otáhal – Pardubský, Švejdík, Žežulka, Stříž – Beňo, Auer (46. Podrazký), Batioja, Čermák (46. Trapanovski) – Bazal (70. Urbanec), Musa.
Na lavičce: Winter, Vilotič, Halgoš, Rondič
Trenér: Petr Mikolanda
Rozhodčí: Proske – Kotík, Leška • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 903

Komentář

O tom, kdo bude udávat tempo hry bylo jasné již od prvních vteřin zápasu. Hradec se dostal do vedení již v 6. minutě, kdy se po centru do vápna prosadil Fahrudin Durdevič. Hradci stačilo pouze šest minut na to, aby se prosadil podruhé. Wesley Da Silva vystřelil a od Václava Pardubského se balón odrazil za záda brankáře.

Ve zbývajícím čase prvního poločase se hrálo v podstatě jen na bránu Žižkova. Další gól mohl přidat Zorvan, který běžel sám na bránu, nicméně dloubáčkem gólmana nijak nepřekvapil.

Do druhého dějství vstoupili hosté se dvěma změnami v sestavě, avšak ani to jim nepomohlo a nadále tahali za kratší konec. K brance Ottmara se dostávali jen výjimečně, a pokud se k ní propracovali, nedokázali přesně vystřelit.

Hradec naopak dokázal vše dokonale zužitkovat. V 56. minutě se Filip Zorvan uvolnil v šestnáctce a ranou po zemi poslal Hradec do vedení 3:0. O pár minut později měl na noze Durdevič další branku, ale z dobrého prostoru napálil jen protihráče před sebou.

Ale to Východočechy nijak mrzet nemuselo. V 70. minutě se ve svém prvním utkání za Hradec prosadil Wesley Da Silva, jenž zužitkoval střílenou přihrávkou a ranou z první nedal gólmanovi šanci. Ve zbývajícím čase Hradečtí kontrolovali hru a v poklidu si došli pro tři body. Jedinou kaňkou na straně Hradce bylo zranění Vlkanovy, který musel během zápasu kvůli problému s kotníkem odstoupit.