17.06.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Sedmizápasová vítězná série Pardubic skončila na hřišti nováčka z Líšně

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Brno – „Bojujte za Brno!“ Tento slogan provázel utkání Líšně s vedoucími Pardubicemi, v němž marvani mohli pomoci druhé Zbrojovce, která na jaře zatím marně naháněla lídra tabulky. Hosté se sice v první půli ujali vedení, ale přání fanoušků bylo vyslyšeno čtvrt hodiny před koncem. To domácí kapitán Jan Hlavica vyrovnal a Líšeň nakonec nebyla daleko ani od tříbodového zisku.
73' Hlavica
30' Jeřábek
34' Matocha
73' Silný
80' Rolinek
72' Prosek
Sestavy
Halouska – Jeřábek, Hlavica, Černín (60. Kučera) – O. Ševčík – Vasiljev (71. O. Vintr), Málek, Matocha (71. Demeter), Rolinek – Zikl, Silný (89. Fall).
Na lavičce: Vítek, Bednář, Šenk
Trenér: Robert Kafka
Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Zifčák (85. Lee), Solil (85. F. Čihák), Hlavatý, Paixao da Silva (75. Cadu) – P. Černý (67. Pfeifer).
Na lavičce: Šmíd, Surzyn, Tischler
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Franěk – Vlček, Flimmel • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

Pardubice na hřišti Líšně bojovaly o prodloužení jarní neporazitelnosti, naopak marvani mohli v případě bodového zisku pomoci svému městskému rivalovi. Zprvu se hrálo opatrně a první náznak zajímavější akce přinesla až rána Málka, která však byla sražena vedle branky. Na druhé straně nejprve zahrozil kroucenou ranou Ewerton, následně z velké dálky Solil, ale oba pokusy pozorný Halouska lapil do svých rukavic.

Ve 28. minutě zahrozil nejlepší střelec hostů Hlavatý, který si navedl míč na střed a tvrdě vypálil, tečovaný pokus ale skončil o centimetry vedle pravé tyče. Východočeši v tlaku pokračovali a přesně po půlhodině hry vybojovali rohový kop. Na centrovaný míč si naskočil na malém vápně kapitán Jan Jeřábek, který přesnou hlavičkou k tyči otevřel skóre duelu. Do konce půle byli hosté o něco aktivnější, domácí se kupředu snažili tlačit dlouhými nákopy, leč marně.

Zkraje druhé půle se domácí pokoušeli o opětovnou aktivitu, lídr tabulky pečlivě čekal na brejky. Jeden takový mohl proměnit po kolmici od Solila nabíhající Hlavatý, jeho rána z těžkého úhlu šla ale přesně do rukavic Halousky. Po hodině hry zahrozili poprvé v utkání výrazněji také domácí. Na parádní centr do šestnáctky si nabíhal Silný, kterému chyběl krok, aby osamocen před brankou zakončil hlavou do opuštěné části klece.

Dvacet minut před koncem tribuny v Líšni explodovaly nadšením. Po sraženém přímém kopu z levé strany se za vápnem dostal k míči kapitán Jan Hlavica a utěšenou ranou napálil balón přesně k tyči mimo dosah Boháče. 

Domácím rázem narostla křídla. Do šance se tlačil Silný, který obešel beka, ale technickou ranou zadní tyč minul. Dvanáct minut před koncem byli marvani vedoucí brance ještě blíže, když se po pravé straně protáhl střídající Ondřej Vintr, z úhlu na okraji malého vápna vystrašil všechny příznivce Pardubic, ale ke smůle domácích šla jeho rána křížem těsně vedle.

Závěrečné minuty přinesly hru nahoru dolů. Nejprve střídající Eduardo pálil jen do rukavic Halousky, vzápětí po centru z levé strany nabíhající obránce Prosek hlavičkoval kousek vedle. Na opačné straně musel Boháč zasahovat po nebezpečném centru Rolinka, po následném rohu nebezpečně vracel míč hlavou do ohně Jeřábek. Hosté okamžitě vyrazili do brejku, v němž nejprve přišly dvě zblokované střely a vzápětí pálil nebezpečně na zadní tyč Hlavatý, jeho skákavý pokus s velkými obtížemi Halouska vyrazil.

Samotný závěr už si domácí pohlídali a vybojovali zaslouženou remízu s lídrem tabulky, která však potěší především fanoušky druhé Zbrojovky Brno.