14.07.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec v oslabení proti Dukle vedl, Pražané nakonec duel otočili

Foto: fkdukla.cz
Třinec – Fotbalisté Dukly Praha v posledním kole základní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dokázali zvítězit v Třinci 2:1. Vše podstatné se odehrálo až ve druhém poločase, domácí stoper Gáč zastavil míč letící do branky rukou a byl vyloučen. Jenže Pražané nařízenou penaltu neproměnili a o dvě minuty později otevřel skóre Třinec. Ovšem Dukla zvládla skóre otočit, po srovnání Jakaba využil druhý pokutový kop Doumbia.
63' Cienciala
75' Jakab
86' Doumbia (pen)
52' Gáč
60' Gáč
63' Cienciala
45' Fišl
82' Doumbia
90' Mentberger
Sestavy
Chmiel – Kušnír, Gáč, Šuľa, Janoščín (88. Bulawa) – Omasta, Samiec, Machalík (68. Puchel), R. Vaněk I., Cienciala (80. Weber) – Wojnar (46. Lasota).
Na lavičce: Mrózek, Burgo
Trenér: Svatopluk Habanec
Kinský – Chlumecký, Fišl, Dancák – Kovaľ (78. Palacios), Krunert, David Kozel (78. Mentberger), Jakab, Ullman (68. D. Souček) – Hadaščok (36. Fábry), Ayong (46. Doumbia).
Na lavičce: Šťovíček
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Cieslar - Lakomý, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Dukla sice byla v prvním poločase více na míči, ale zajímavé příležitosti si vypracoval Třinec. Ve 28. minutě srazil Šuľovu hlavičku obránce Dukly pouze k Wojnarovi, který zblízka přestřelil branku. O chvilku později se zaskvěl gólman Kinský, který vytáhl hlavičku Šuľy mířící do sítě konečky prstů.

Slezané hrozili hlavně povedenými centry, ale tutovky nevyužili ani těsně před přestávkou. Samiec našel Wojnara, jehož zakončení hlavou znovu zlikvidoval Kinský. Neprosadil se znovu ani aktivní Šuľa, který si naběhl na nabídku Kušníra, ale zamířil těsně mimo.

V 59. minutě Dukla pořádně zatlačila. Fábry z hranice vápna napálil jen tyč. O pár sekund později se po Jakabově šanci dostal Fábry k další střele a míč před brankovou čárou zastavil stoper Gáč rukou. Rozhodčí mu ukázal druhou žlutou kartu a Dukla navíc kopala penaltu. Jenže Josef Jakab vypálil k pravé tyči, kam se parádně natáhl Chmiel. Dorážející Chlumecký z metru branku přestřelil.

V 63. minutě přišla pro Duklu studená sprcha. V oslabení hrající Třinec totiž otevřel skóre. Lukáš Cienciala se zbavil protihráče na levé straně, pronikl až do pokutového území a vypálil přesně ke vzdálenější tyčce.

Pražané však dokázali zápas otočit. V 75. minutě využil závaru v pokutovém území Josef Jakab, který si spravil chuť po neproměněné penaltě a srovnal dorážkou do prázdné branky. V 86. minutě pak Dukla dostala možnost druhého pokutového kopu. Fábryho v pokutovém území poslal k zemi Vaněk a penaltu už dokázal proměnit Mohamed Doumbia. Pálil znovu k pravé tyčce, ale Chmiel tentokrát na míč nedosáhl. Dukla tak zvítězila 2:1.