22.08.2020 | Petr Komárek | Zápas

Kalvodova vítězná premiéra, Líšeň otočila dramatickou přestřelku s Třincem

Foto: sklisen.com
Třinec – Úspěšný vstup do soutěžního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zaznamenali fotbalisté Líšně. Pod taktovkou Milana Valachoviče a nově také Leoše Kalvody zdolali Třinec na jeho půdě 3:2. Celek z brněnského sídliště sice v napínavém utkání dvakrát prohrával, pokaždé však dokázal vyrovnat a poté skóre otočil ve svůj prospěch. O rozhodující trefu se postaral navrátilec ze Zbrojovky Krška.
4' Steinhübel (pen)
43' Habusta
20' Szotkowski
55' Matocha
75' Krška
48' Cienciala
90' Janoščín
34' Jeřábek
44' Pašek
88' Rolinek
Sestavy
Pastornický – Celba, Habusta, Janoščín, Javůrek – Šteinhübel (61. Weber), Foltyn – Stáňa (61. Omasta), Zlatohlávek (81. R. Vaněk I.), Cienciala (77. Puchel) – Akulinin (61. Attah).
Na lavičce: Ciupa, Šuľa
Trenér: Svatopluk Habanec
Vítek – Tkadlec, O. Ševčík, Jeřábek – Kučera – Pašek, Matocha, Málek (90+1. Minařík), Krška (81. Rolinek) – Silný (73. T. Machálek), Szotkowski (81. Bednář).
Na lavičce: Veselý, Fall, Chládek
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Černý – Kotík, Dresler • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Třinci se jeho první minuty v nové sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY náramně povedly. Líšeňský brankář Vítek chyboval v souboji s Akulininem a pak ukrajinského útočníka fauloval. Rozhodčí nařídil penaltu, kterou střelou po zemi proměnil už ve 4. minutě Christián Šteinhübel. Další gól mohl přidat Stáňa, hosty zachránila tyč. Dalekonosný pokus Habusty vytěsnil Vítek mimo.

Líšeň poprvé zahrozila v osmnácté minutě. Po Krškově autu nabil Silný Szotkowskimu, jenž si ale na Pastornického nepřišel. Zanedlouho však Jihomoravané vyrovnali. Marek Szotkowski se už tentokrát nemýlil a pohotovou střelou skóroval. Vzápětí stejný hráč centroval a Paškovo zakončení Třinečtí ztečovali vedle brány. Krátce před uplynutím půlhodiny hry se proti Matochovi a jeho ráně z otočky zaskvěl Pastornický.

V závěru prvního dějství šel Třinec znovu do vedení. Na Javůrkův rohový kop si naběhl Jakub Habusta a lehce míč tečoval přesně k levé tyči. Druhou trefu mohl už po přestávce přidat hostující Szotkowski, z pravé strany však přestřelil. Líšeň to příliš mrzet nemuselo. V 55. minutě jednogólové manko opět smazala, Paškův centr uklidil z voleje do sítě Marek Matocha.

Strhující podívaná pokračovala. Zlatohlávek kopal roh a Foltyn trefil břevno Vítkovy branky. Druhou velkou chybu hostujícího gólmana mohl potrestat Omasta, balon ovšem do prázdné brány uklidit nedokázal. Minutu nato se ve vyložené šanci ocitl střídající Attah, jeho hlavička po pasu Celby se ale do branky nevešla. Udeřilo na druhé straně, v 75. minutě si přihrávku Machálka zpracoval David Krška a prostřelil Pastornického.

Po obratu ve skóre si Líšeň nachystala ještě další možnosti, pokusy Szotkowskiho a Machálka ale zlikvidoval Pastorický. Líšeň si i tak ze Slezska odvezla všechny body.