26.08.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Skvělý Řehák nakonec kapituloval. Hradec těsně porazil Vlašim

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Fotbalisté Hradce Králové nakonec zvládli dohrávané utkání 1. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a na domácí půdě těsně zdolali Vlašim 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil v 84. minutě po rohovém kopu Jan Král. Domácí si v utkání vytvořili řadu příležitostí, ale dlouho nemohli překonat skvěle chytajícího Řeháka ve vlašimské brance. Nakonec mohla v závěru srovnat Vlašim, ale trefila jen tyč.
84' Král
bez branek
39' Leibl
64' Novotný
89' Král
56' Firbacher
90' Breda
Sestavy
Vízek – Leibl (79. Urma), Král, Čech, Mejdr (71. Donát) – Jukl, Rada – Novotný (71. Záviška), Dvořák, Vlkanova (88. Prekop) – Vašulín.
Na lavičce: Ottmar, Soukeník, Procházka
Trenér: Zdenko Frťala
Řehák – Breda, Štochl, Broukal, Ruml – Svoboda, Blecha, Průcha, Dias (80. Kozel) – Janda (87. Diamé), Firbacher (67. Vrána).
Na lavičce: Vliegen, Sváta, Zinhasović, Sogbo
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Petřík – Hurych, Mojžíš • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Hradečtí byli od úvodních minut utkání aktivnější a snažili se jít brzy do vedení. Jejich tempo a snaha směrem dopředu se tak postupem času zvyšovala a netrvalo dlouho, když se poprvé mohlo měnit skóre. Po přihrávce na hranici malého vápna zakončoval Dvořák, první úspěšný zákrok si však připsal brankář Vlašimi Řehák. Stejně tak i o pár minut později, kdy perfektně vytáhl přímý kop Rady.

Kolotoč šancí domácích pokračoval, vždy však byl připravený Řehák, nebo někdo z hostujících obránců. A tak mohl klidně udeřit i další hradecký hráč, akorát v dresu hostů, jelikož na hostování právě do Vlašimi odešel Firbacher. Ten mohl do zápasu nastoupit a málem i trestat, prudkou hlavičku z hranice penalty ale skvěle vyškrábl Vízek.

Druhý poločas začal opět snažením Votroků. Znovu se ovšem ve skvělém světle ukázal Řehák, který si nejprve počkal na Vašulína a poté i na hlavičku Dvořáka. Snahu Hradce konečně udeřit dokazuje i číslo rohových kopů, ze svého 13. v zápase Hradec v 84. minutě vytvořil před brankou Středočechů takový závar, až ho nakonec zužitkoval v dorážku do sítě Jan Král, který ukončil hradecké trápení v gólových šancích.

Vlašim to nevzdala a v nastavení klidně mohla vyrovnat. Perfektní obstřel hostujícího Bredy proletěl kolem všech domácích hráčů i brankáře Vízka, jenomže se od levé tyčky v šibenici odrazil do břevna a následně ven z pokutového území. Východočeši tak hubené vedení nakonec už nepustili a do nové sezony vstoupili výhrou 1:0.