03.04.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Blansko srazilo Varnsdorf, Vlachovský a Kopičár udeřili z přímých kopů

Foto: Jiří Havel Nejezchleb (fkblansko.cz)
Blansko – Fotbalisté Blanska v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pokračují v cestě za záchranou. Ve třetím zápase opět neinkasovali a podruhé zapsali důležité tři body. V první půli své šance ještě domácí neproměnili, v té druhé už se ale dočkali, když se z přímého kopu prosadil zkraje dějství debutant v základní sestavě Martin Vlachovský a v závěru pojistil výhru taktéž ze standardní situace Adrián Kopičár.
49' Vlachovský
86' Kopičár
bez branek
10' Žák
77' Aggoun
86' Pulpit (trenér)
42' Hasil
63' Zbrožek
89' Kouřil
Sestavy
Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – R. Buchta – Vlachovský (71. T. Machálek), Kopičár, Ngoma (90+1. Koraksić) – Žák (71. Bartolomeu), Lhotecký (65. Černín).
Na lavičce: Chmiel, Klusák, Mach
Trenér: Martin Pulpit
A. Richter – M. Richter (65. Kouřil), Zbrožek, Hasil – Rudnytskyy, Bláha (74. Ondráček), Kocourek, Heppner (65. Kazda) – M. Kubista, Schön (84. Daniel Novák) – Velich.
Na lavičce: Vaňák, Lehoczki, Šilhan
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Dorušák – Vejtasa, Líkař • Stadion: Stadion na Mlýnské • Hráno bez diváků

Komentář

Trenér domácích Martin Pulpit musel pro bitvu s Varnsdorfem nahradit kapitána Lukáše Lahodného. Hosté chtěli navázat na poslední povedený výkon doma proti Líšni. Jako první zahrozili v zápase fotbalisté Blanska, když si na centr z levé strany naskočil Lhotecký, jeho tvrdá hlavička ale směřovala pouze do rukavic brankáře Richtera. Hra se po úvodní šanci srovnala a příliš fotbalovosti nepřinášela, na další šance se čekalo až do závěru půle.

Nejprve po centru Vlachovského hlavičkoval ve vápně zblízka Aggoun, ale jeho prvnímu gólu v dresu Blanska zabránila pravá tyč branky hostů. Po následném rohu už se domácí stoper mohl z branky opravdu radovat, euforie však netrvala dlouho – rozhodčí odpískal útočný faul domácích na brankáře Severočechů. Jako poslední zahrozil v první půli domácí obránce Sedlo, jeho technická rána zpoza vápna si ale cestu mezi tři tyče zhruba o metr nenašla.

Také do druhé půle vstoupilo Blansko jako živější celek a brzy bylo za svou aktivitu odměněno. Po faulu na Lhoteckého dostalo k dispozici přímý kop na hranici vápna. Rozehrávky se ujal Martin Vlachovský a svůj premiérový start v druholigové základní sestavě ozdobil krásnou ranou kolem zdi na zadní tyč – 1:0. Domácí poté byli na hřišti jasně lepší, další vyloženou šanci si ale nevypracovali.

Po uplynutí hodiny hry se tak připomněli hosté, kteří nebyli daleko od vyrovnání. Nejprve z dálky napřáhl Zbrožek, jeho krásnou ránu směřující pod břevno ale vytáhl Halouska konečky prstů na rohový kop. O čtyři minuty později už byl domácí brankář po hlavičce Hasila dokonce překonán, jenže mu pomohla levá tyč, která zastavila největší šanci Varnsdorfu v utkání. Hostující stoper navíc za minutu hlavičkoval po rohu znovu, tentokrát však o metr vedle.

Hosté nakonec na své šance mohli žehrat, domácí si totiž připravili pojistku výhry. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se k rozehrávce přímého kopu postavil Adrián Kopičár, který z uctivé vzdálenosti k překvapení všech vyslal parádní táhlou ránu, která o tyč zaplula do sítě – 2:0. V závěru už ve velkém dešti domácí svůj náskok uhájili, ubránili všechny nakopávané míče soupeře a připsali si druhou jarní výhru.