29.08.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim zdolala rozdílem třídy Žižkov, soupeře načala bleskovým gólem

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi porazili v utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdílem třídy 3:0 Žižkov a posunuli se po třetí výhře v řadě na druhou příčku tabulky. Domácí načali pražského soupeře rychlým gólem z úvodní minuty, Alijagićovu střelu tečoval do protipohybu vlastního brankáře nešťastně David Březina. Další dvě trefy obstaral osmnáctiletý Denis Višinský. Vlašim vsítila za šest utkání už 16 branek a je v tomto směru nejofenzivnějším týmem soutěže.
1' Alijagić
40' Višinský
76' Višinský
bez branek
27' Hošek
85' Prebsl
bez karet
Sestavy
Řehák – Prebsl, Breda, Hošek – Kozel (65. Broukal), Rigo (83. Sváta), Blecha, Křišťan, Višinský (83. Janda) – Zlatohlávek (65. Zinhasović), Alijagić (77. Červenka).
Na lavičce: Surovčík, Starý
Trenér: Martin Hyský
Soukup – Koželuh, Březina, Gabriel, Muleme - Súkenník, Sixta (80. Žežulka) – Bazal (46. Fawzy), Petrlák (46. Richter), Nabijev (62. Zeman) – Batioja.
Na lavičce: Švenger, Hosaam El Nagar, Řezáč
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Ginzel – Kotalík, Pečenka • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 615

Komentář

Utkání před výbornou diváckou kulisou přineslo první branku ihned po rozehrávce. Domácí vyrazili kupředu a zpoza vápna vyslal nenápadnou střelu Denis Alijagić. Míč však nešťastně tečoval do protipohybu svého brankáře David Březina a Vlašim šla po vlastním gólu do vedení. Hosté se snažili rychle reagovat na inkasovanou branku, ale kvůli nepřesnosti v nadějné kombinaci radost svým fanouškům nedopřáli. 

Až v desáté minutě se musel blýsknout domácí brankář, když vytěsnil střelu Mulemeho po rohovém kopu. Nebezpečně vyhlížela i akce, na jejímž konci byl Bazal, ale jeho rána postrádala patřičnou razanci a správný směr. S postupem času se opět přihlásila o slovo i Vlašim, ale Daniel Kozel svou střelu z dobré pozice poslal vysoko nad branku. Lépe si ve 40. minutě počínal Denis Višinský, který si v prostoru penalty počkal na přihrávku a následně míč uklidil za Soukupa. 

Viktoriáni reagovali na vývoj utkání před zahájením druhé půle dvojitým střídáním, ale ani to nepomohlo. Domácí si hlídali svůj náskok a hosté byli spíše v roli diváků. Ve 49. minutě hlavičkoval Petr Breda a na míč se ještě snažil dosáhnout Zlatohlávek, ale to se nepovedlo. Po následném dalším rohu zakončoval sám před brankou Alijagić, Soukup však míč za svá záda nepustil. 

Hodně si fanoušci Žižkova společně s jejich oblíbenci ulevili v 63. minutě, kdy Tomáš Zlatohlávek ve skluzu trefil tyč. Ani to však nebyl pro pražský tým dostatečný budíček. V 77. minutě sice zahrávala Viktorka rohový kop, z něj ale paradoxně těžili domácí. Po rychlém přechodu do útoku zakončoval přesně Denis Višinský, který definitivně zlomil odpor hostujícího celku – 3:0. Čtvrtou branku přidal o čtyři minuty později střídající Marek Červenka, ta ale neplatila pro ofsajd. 

Hosté přeci jen ve druhém poločase mohli zaznamenat alespoň čestný úspěch, ale proti byl skvělý zákrok brankáře Řeháka a následně i praporek pomezního sudího, který signalizoval ofsajd. Vlašim tak porazila Viktorii Žižkov na domácím hřišti 3:0 a i nadále se drží na špičce tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.