02.04.2022 | Petr Komárek | Zápas

Třinci se doma daří, proti Táborsku uspěl díky gólům po hodině hry

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince si ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s Táborskem 3:1 a zaznamenali třetí domácí výhru v řadě. Svěřenci trenéra Zbončáka, kteří před týdnem podlehli v Brně Líšni, se zásluhou Dediče brzy ujali vedení. Jihočeši ale krátce po začátku druhého poločasu srovnali, když se trefil Kosek. Slezané rozhodli o vítězství dvěma brankami v rozmezí 65. a 67. minuty. Nejprve znovu odskočili zásluhou Omasty, poté se prosadil také Kania. Třinec nyní na Táborsko ztrácí jediný bod, odehrál však o zápas více.
5' Dedič
65' Omasta
67' Kania
51' Kosek
41' Javůrek
84' Hýbl
52' Robakidze
Sestavy
Hasalík – Bolf, Foltyn, T. Ba, Javůrek (90. Szewieczek) – Omasta, Machuča (83. Hýbl), Habusta, Kania (83. Bedecs) – Juřena (89. Petráň), Dedič
Na lavičce: Paleček, Klusák, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Kosek, Robakidze (57. Krch), Javorek, Liepa (76. Žížek), Vozihnoj (63. Provazník) – Muhamed Tijani (76. Svatek)
Na lavičce: Janáček, Rydval
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Szikszay – Slavíček, Poživil • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 176

Komentář

Třinec rychle otevřel skóre. V páté minutě zahrával Machuča rohový kop a Zadražila prostřelil René Dedič. Zvýšit vedení domácích mohli Omasta s Machučou. Prvně jmenovaného po Foltynově přenesení hry vychytal táborský brankář, dorážku druhého zastavili hostující beci na brankového čáře. Vzápětí ještě hlavičkoval Dedič, na rozdíl od úvodu zápasu ale minul.

Jihočeši si první vážnější možnost vytvořili až po přestávce, hned z ní ovšem udeřili. Tijani našel v 51. minutě Daniela Koska, který i s pomocí teče poslal balon za Hasalíkova záda. Nerozhodný stav nemusel platit dlouho. Po Omastově přihrávce a Juřenově sklepnutí zakončoval v pokutovém území Dedič, trefil ale jen bránící hráče Táborska.

Slezané si na druhou gólovou radost v zápase museli počkat do 65. minuty. Dedič se tentokrát změnil ze střelce v nahrávače, když ve vápně sklepl centr od Bolfa. Míč se dostal k Tomáši Omastovi, který vrátil domácímu týmu jednobrankový náskok. Zanedlouho Třinec hostům odskočili ještě výrazněji. Po chybě v táborské rozehrávce oslovil Habusta nabíhajícího Lukáše Kaniu a ten zamířil přesně k zadní tyči.

Snížit mohl Tijani, po Mezerově centru však hlavičkoval o kousek vedle tyče Hasalíkovy branky. Třinecký gólman se pak zaskvěl proti povedené ráně Krcha, kterou dokázal vyrazit. Pět minut před koncem řádné hrací doby Táborsko málem inkasovalo počtvrté. Po akci Hýbla s Javůrkem pomohlo Zadražilovi břevno.