04.09.2022 | Michal Nussbauer | Zápas

Rezerva Slavie zabrala, v přestřelce zdolala Varnsdorf. Dvakrát se trefil Šmiga

Foto: slavia.cz
Praha – Béčko pražské Slavie po třízápasové pauze ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE opět naplno bodovalo. Sešívaní v duelu s Varnsdorfem těžili z velmi dobrého vstupu do utkání, když po necelé čtvrthodině hry vedli 2:0 díky trefám Martina Šuberta a Daniela Šmigy. Hostující celek vrátil do utkání dvěma proměněnými penaltami Bojan Dordič, o osudu utkání ovšem rozhodl domácí hrdina Daniel Šmiga, jenž v 64. minutě gólem z pokutového kopu rozhodl o výhře Pražanů v poměru 3:2.
10' Šubert
13' Šmiga
64' Šmiga (pen)
19' Dordič (pen)
58' Dordič (pen)
47' Icha
59' Kopáček
40' Žák
60' Zbrožek
63' Šerák
90+4' Samko
Sestavy
Sirotník – A. Bárta, Behenský, Hunal (46. Kričfaluši), Labík – Nikl (77. Kneifel), Icha (66. Zachoval) – Šubert (77. Pudil), Beran (54. Kopáček), Plavšić – Šmiga.
Na lavičce: Dvořák, Trédl
Trenér: Marek Jarolím
Šerák – Ludvíček (79. Richter), Kouřil, Zbrožek, Radosta – Bláha, Žák (73. Samko) – Schön (73. Tanko), Ondráček (79. Vachoušek), Dordić – Rudnytskyy (59. Kříž).
Na lavičce: Vaňák, Kubista
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Raplík – Podaný, Pochylý • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 550

Komentář

Vstup do utkání se lépe podařil domácím. Již po dvou minutách hry našla posila z A-týmu Srdjan Plavšič skvělým centrem hlavu Martina Šuberta, který zakončil přesně k tyči a otevřel skóre utkání. Hororový úvod Varnsdorfu pak nadále pokračoval. Po necelé čtvrthodině hry našel Šubert kolmicí za obranu nabíhajícího Daniela Šmigu, který si mazácky poradil s vybíhajícím brankářem Šerákem a zakončením do odkryté brány zdvojnásobil vedení sešívaných.

V 19. minutě se skóre opět měnilo, tentokráte se to ale zamlouvalo hostujícímu celku. Radosta vnikl do vápna, kde jej poslal k zemi nedovoleně Šubert, nařízenou penaltu následně bez problémů proměnil Bojan Dordič a snížil na 1:2 z pohledu Severočechů. Do konce prvního dějství pak gólové hody poněkud ustaly, rezerva Slavie tak šla do kabin o něco spokojenější díky jednobrankovému vedení.

To ale ve druhé půli vydrželo jen něco málo přes deset minut. Po ruce Bárty totiž zahrával již svůj druhý pokutový kop v utkání Bojan Dordić, a i když Sirotník tentokráte vystihl stranu, jeho utaženou střelu neměl nárok ani vyrazit. Sešívaní ale i přesto dokázali strhnout osud utkání na svoji stranu. Střídající Kopáček využil špatného zpracování Šeráka a obral jej o míč, gólman hostí následně domácího záložníka sestřelil uvnitř šestnáctky, takže následovala žlutá karta a již třetí penalta v utkání.

Ta i poté skončila brankou, Daniel Šmiga totiž utaženým zakončením k pravé tyči nenechal Šeráka odčinit předchozí nedovolený zákrok. Ve zbytku duelu již xaverovský stadion nebyl svědkem žádného přímého ohrožení branky, rezerva Slavie si tak připsala druhý tříbodový zisk v probíhající sezoně.