10.09.2022 | Petr Komárek | Zápas

Třinec proti Vyškovu bleskově udeřil, po gólu do šatny s Hanáky remizoval

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince remizovali v osmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Vyškovem 1:1 a bodovali potřetí v řadě. Oba týmy orámovaly první půli jedním gólem. Domácí poslal už v druhé minutě do vedení Jursa, za hosty krátce před přestávkou srovnal Afričan Kanakimana. Moravané navázali na vítězství z Drnovic nad Karvinou. V neúplné tabulce se posunuli na druhé místo, Třinec figuruje na sedmé pozici.
2' Jursa
44' Kanakimana
38' Foltyn
51' Kateřiňák
6' Lahodný
51' Vintr
59' Alégué Elandi
61' Kanakimana
69' Fofana
Sestavy
Hasalík – Jursa, Foltyn, Straňák, Hýbl (62. Szewieczek) – Habusta, Holík (85. Machuča) – Omasta (68. Kania), Kateřiňák, Gembický (68. Tandara) – Juřena
Na lavičce: Kerl, Brak, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Kinský – Ilko, Matys, Štěpánek, Kubala – Krška (68. Cabadaj), Lahodný (90+1. Srubek) – Kanakimana, Alégué Elandi (68. Klesa), Dao (46. Lacík) – Vintr (58. Fofana)
Na lavičce: Jícha, Jambor
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Černý – Mikeska, Lakomý • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 526

Komentář

Třinec rychle otevřel skóre. Po dlouhém autu a centru z levé strany usměrnil balon do pravého horního rohu vyškovské branky Tomáš Jursa, který nastoupil na kraji obrany Slezanů.

Na dalekonosné gólové zakončení z minulého domácího zápasu proti Vlašimi se pokusil navázat Kateřiňák. Tentokrát si udělal prostor za vápnem a jeho střelu musel Kinský vyrazit na roh. Ten rozehrál Hýbl a Foltyn hlavičkoval kousek nad břevno.

Na druhé straně si míč zpracoval Lahodný, nártem ale zamířil nad domácí bránu. Nepřesný byl také pokus na vzdálenější tyč od Daa. Hosté srovnali v závěru prvního poločasu. Elandiho pas poslal zblízka do sítě Bienvenue Kanakimana a osamostatnil se na čele týmového pořadí střelců.

Útočník z Burundi mohl na začátku druhé půle dokonat obrat, jeho střela mezi dvěma bránícími soupeři ale proletěla těsně nad břevnem Hasalíkovy branky. Podobně dopadl také domácí Holík, který se snažil umístit míč k levé Kinského tyči.

Konec zápasu přinesl slibnou možnost Vyškova. Na rohový kop z levé strany si naskočil stoper Štěpánek, horní část třinecké branky ale hlavou netrefil.