18.03.2023 | Michal Raška | Zápas

Malé pražské derby pro Duklu, béčko Slavie přejela rozdílem třídy

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté pražské Dukly zvítězili i při svém druhém jarním vystoupení. Tentokrát přehráli v rámci městského derby rozdílem třídy 4:1 rezervu Slavie. Klub z Julisky poslali bleskově do vedení David Kozel a Daniel Krch. Krátce po půlhodině hry vsítil kontaktní branku Adam Pudil, svěřenci kouče Rady ale po změně stran pojistili triumf góly Lukáše Matějky a Pavla Moulise. V neúplné tabulce se Dukla posunula už na sedmou příčku, zatímco Slavia spadla po dopolední výhře Třince zpět na poslední pozici.
7' Kozel
21' Krch
66' Matějka
82' Moulis
34' Pudil
74' Barac
86' Kričfaluši
Sestavy
Rada – Holiš, Peterka, Moulis (84. Buchvaldek), Krch, Hrubeš (67. Piroch), Špatenka (79. Havelka), Matějka (79. Červenka), Kozel, Barac, Kozma (67. Šebrle).
Na lavičce: Šťovíček, Zapletal
Trenér: Petr Rada
Dvořák – Hošek (72. Kopáček), Kričfaluši, Konečný, A. Bárta – Pech, Planka (87. Žitný), Beran (72. Labík) – A. Pudil (72. Alrashdi), Šmiga, Trédl (22. Nikl).
Na lavičce: Kolodziej, Hunal
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Bureš • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 683

Komentář

Start do utkání se domácím povedl na jedničku. Už v sedmé minutě se po přihrávce z pravé strany dostal k míči připravený David Kozel a umístěnou střelou nedal brankáři šanci zasáhnout. 

O pár minut později mohl srovnat Daniel Šmiga, ale jeho hlavičku zastavil brankář Filip Rada na brankové čáře. Rezerva Slavie svou šanci neproměnila a ve 21. minutě přišel trest. Standardní situaci ještě defenzíva hostů odvrátila, ale s dalším centrem do vápna si brankář Dvořák nedokázal poradit a nabídnutou šanci proměnil Daniel Krch

O třináct minut později došlo k nedorozumění v obraně Dukly, čehož využil Adam Pudil a sám na středu vápna zakončil nekompromisně k tyči. Po první půli tak domácí mužstvo vedlo 2:1.

Začátek druhé části nenavázal na předchozí dějství a 683 diváků si muselo na první vážnější šanci počkat do 66. minuty, ve které zacinkalo břevno hostující svatyně. Tuto příležitost ještě hráči Slavie přežili, ovšem hned následující akce skončila gólem Lukáše Matějky, jenž z velkého úhlu dokázal zakončit ke vzdálenější levé tyči. 

Posléze už se hrálo pouze na jednu bránu. V 82. minutě získal Pavel Moulis na pravém křídle dostatek místa a zakončením k levé tyči přidal čtvrtý gól Dukly. Domácí celek tak zaslouženě zvítězil 4:1.