19.03.2023 | Josef Janda | Zápas

Jihlava remizovala na hřišti Táborska, oba týmy sbírají body na jaře po jednom

Foto: fctaborsko.cz
Tábor - Fotbalisté Jihlavy remizovali v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Táborskem 1:1. Domácí Jihočechy poslal ve 23. minutě do vedení Jan Mach, za deset minut odpověděl z penalty Jakub Selnar. Táborsko uhrálo nerozhodný výsledek podruhé v řadě, Vysočina i ve třetím jarním utkání. Svěřenci trenéra Nádvorníka mají ještě k dobru zápas na půdě Chrudimi, který byl kvůli nevyhovujícímu stavu hrací plochy odložen.
23' Mach
34' Selnar (pen)
33' Navrátil
bez karet
Sestavy
Pastornický – Navrátil, Novák (52. Sojka), Kosek, Plachý – Koné, Alexandr, Dordić, Kronus – Kateřiňák (88. Oloko), J. Mach (81. Sylla)
Na lavičce: Kerl, Mezera, Varačka, Šašinka
Trenér: Roman Nádvorník
Jágrik – Vedral, Gabriel, Křišťál, T. Svoboda – Tureček, Ogiomade (90+2. Křehlík), Lacko (56. Vítek), L. Fila (46. Peřina) – Selnar, Araujo-Wilson (67. Zoubele)
Na lavičce: Záhradník, Tall
Trenér: Ondřej Smetana
Rozhodčí: Kvítek – Hurych, Dohnálek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 895

Komentář

Úvodní minuty duelu Táborska s Jihlavou příliš vzruchu nepřinesly. Do slibné šance se tak dostal Bojan Dordič až v 17. minutě po nepřesné rozehrávce hostů. Dordič chvilku s balonem postupoval, rozhodl se pro střelu a po jeho pokusu skončil míč na tyči.

Druhá nadějná pozice Táborska už skončila gólem. Domácí založili útočnou akci na pravém křídle, odkud přiletěl přetažený centr. Táborští snahu nevzdali, vybojovali míč znovu a Jan Mach měl dost času, aby zamířil k tyči. Gólman Jágrik se natahoval marně a Táborsko vedlo od 23. minuty 1:0.

Jihlava se dočkala vyrovnání na 1:1 díky rohu a následné penaltě. Hosté poslali míč po rohu do vápna, kde balon vypadl brankáři Pastornickému z rukou. Následnou melu posoudil rozhodčí jako faul a odpískal penaltu. Jakub Selnar zachoval chladnou hlavu a poslal Pastornického na druhou stranu.

V závěru poločasu se dostali do zajímavé šance ještě domácí. Kronus se po rohovém kopu zmocnil míče a mířil dělovkou pod břevno. Gólman Jágrik předvedl skvělý zákrok a vyrazil balon nad bránu.

Do druhého poločasu vstoupila aktivně Jihlava a usídlila se na polovině Táborska, nicméně nic vážnějšího nenabídla. Po hodině hry začali domácí ještě více diskutovat s rozhodčími na téma ofsajdů a dožadovali se i penalty, přičemž z nařízeného přímého volného kopu nevytěžil Kosek střelou do zdi nic.

Úspěšný nebyl později ani Plachý, jehož pokus k tyči Jágrik zlikvidoval. Pět minut před koncem normální hrací doby mohl přinést rozuzlení duelu domácí Kronus, jeho dorážka u tyče ale gólová nebyla. Vítězný gól nepadl ani ve čtyřech nastavených minutách, Táborsko se tak rozešlo s Jihlavou smírně.