19.03.2023 | Daniel Ryl | Zápas

Rezerva Sparty ani Chrudim neskórovaly. Východočeši dál čekají na výhru

Foto: sparta.cz
Praha - Fotbalisté rezervy pražské Sparty remizovali v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Žižkově s Chrudimí 0:0 a v tabulce dál zůstávají v sestupovém pásmu. Pražané mají stejně bodů jako další tři týmy před nimi, na patnáctém místě zůstali kvůli horšímu průběžnému skóre. Chrudim uhrála pátý nerozhodný výsledek z posledních šesti zápasů a v neúplné tabulce se nadále nachází na šesté pozici. Východočeši ale nevyhráli ligový duel od poloviny října minulého roku.
bez branek
bez branek
88' Kamenović
45+2' Jedlička
48' Míka
90+2' Řezníček
Sestavy
V. Vorel – Vydra, Panák, D. Horák – Hodouš, Kaštánek, Okeke (24. Jonáš, 78. O. Novotný), Kamenović – Daněk, Karabec – Schánělec
Na lavičce: Nalezinek, Večerka, Šilhart, Lehocký
Trenér: Petr Janoušek
Floder – Halász, Hašek, Míka, V. Svoboda II – Skwarczek, Záviška (89. Kejř), Řezníček, Průcha (81. Kodýdek), P. Juliš (63. Firbacher) – Jedlička (63. Látal)
Na lavičce: Brát, Kesner, Sotorník
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Volek – Kotík, Mikeska • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 384

Komentář

Už ve druhé minutě musel brankář Chrudimi zasáhnout, když zmenšil střelecký úhel Schánělcovi a srazil jeho střelu z vápna na roh. O pár minut později Karabec zpětnou přihrávkou na hranici vápna pobídl Vydru, jehož rána letěla nad břevno. Sparta nadále pokračovala v aktivitě, jenže pevná defenziva Chrudimi ji do šancí nepouštěla.

V zajímavé šanci se naopak ocitli hosté, jenže střela Jana Řezníčka z druhé vlny zamířila pouze nad. Po půlhodině hry se pro změnu ukázal Daněk, který si podél vápna zatáhl míč do středu a pěknou technickou střelou ho zakroutil těsně nad branku. Východočeši nadále odráželi útoky domácích, přesto jim jednou proklouzl Karabec, ale po Daňkově lobu za obranu přestřelil.

Scénář se příliš neměnil ani ve druhé půli. Sparta držela míč na kopačkách, byla aktivnější a fotbalovější, jenže finální řešení útočných akcí drhlo. A když už se dostala ke střele jako po hodině hry, Floder skvěle zasáhl, když tentokrát krásným skokem do strany vytáhl střelu zpoza vápna.

O deset minut později našel Kamenovićův centr ve vápně Daňka, jenž připravil míč pro Karabce, ale jeho rána letěla vedle pravé tyče. Chrudim byla pasivnější, leč málem udeřila z ojedinělého brejku. Nabíhající Záviška ale ve vápně neuspěl tváří v tvář pohotovému Vorlovi, který tak zachránil sparťany od pohromy.

Sparta se nadále pokoušela stupňovat svůj tlak, akci jako přes kopírák předvedli znovu Daněk s Karabcem, když druhý jmenovaný znovu pálil z hranice vápna mimo. Východočeši však další centry odráželi, Floder nadvakrát pokryl nepříjemnou Kaštánkovu střelu zpoza šestnáctky a nakonec mohl se svými parťáky slavit vybojovanou remízu.