19.03.2023 | Petr Komárek | Zápas

Málkova penalta znovu přinesla Karviné vítězství, tentokrát nad B-týmem Sigmy

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná - Fotbalisté Karviné v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na vlastním hřišti rezervu Olomouce 1:0 a vyhráli osmý z devíti dosavadních domácích zápasů v probíhajícím ligovém ročníku. Slezanům stejně jako před dvěma týdny proti Příbrami zařídil zisk tří bodů záložník Jaroslav Málek, který v 57. minutě proměnil pokutový kop. Karviná se tak v tabulce posunula na průběžné třetí místo. Sigma nenavázala na vítězství nad Prostějovem, poprvé na jaře prohrála a je v současnosti desátá.
57' Málek (pen)
bez branek
74' Krčík
86' Rezek
33' Langer
56' Zifčák
84' Kramář
88' Bednár
Sestavy
Neuman – Boháč, Soukeník, Rezek (90+2. Žídek), Málek (70. Žák) – Bederka, Akinyemi (62. Boateng), Budínský – Mikuš, D. Krčík, Memić (70. Bartl)
Na lavičce: Ciupa, Bielan, Teplan
Trenér: Lubomír Luhový
Digaňa – Dohnálek, Chvátal (73. Fiala), Šíp (60. Uriča), Zifčák – Zlatohlávek (73. Kramář), Israel, Zmrzlý – J. Matoušek (60. Hadaš), Langer, Bednár
Na lavičce: Fendrich, Galus, Fabiánek
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Opočenský – Pfiefer, Lakomý • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1587

Komentář

Olomouc začala aktivně, jako první ale výrazně zahrozili domácí. Na centr si v pokutovém území naskočil Budínský, Digaňa jeho hlavičku zblízka zvládl vyrazit na roh. Na druhé straně se po půlhodině hry uvolnil Zifčák a vytáhnout se musel také karvinský brankář Neuman, který zlikvidoval střelu letící ke vzdálenější tyči.

Bezbrankový stav se po přestávce snažil změnit opět domácí kapitán Budínský. Při přečíslení tří proti dvěma se rozhodl zakončovat, Digaňa jej však stejně jako v prvním poločase vychytal. Klíčový moment přišel krátce před uplynutím hodiny zápasu. Rozhodčí Opočenský nařídil penaltu pro Karvinou, Slezané tak zahrávali pokutový kop stejně jako před čtrnácti dny proti Příbrami.

I tentokrát si míč postavil Jaroslav Málek a střelou do pravého horního rohu branky překonal Digaňu. Olomoucký brankář sice vystihl směr střely karvinského záložníka, prudký balon ale vyrazit nedokázal. Málek se trefil pošesté v aktuální sezoně a potvrdil pozici nejlepšího střelce MFK.

Za deset minut mohl náskok domácích zvýšit Budínský. Za hranicí šestnáctky si zpracoval přihrávku a vzápětí mířil do levé tyče Digaňovy branky. Hostující gólman si ještě v závěru poradil s tečovaným pokusem, který nohou poslal do zámezí.