29.04.2023 | Milan Huppert | Zápas

Trápení sešívaných pokračuje, od olomoucké rezervy dostali pořádnou lekci z efektivity

Foto: slavia.cz
Praha – Rezerva pražské Slavie na domácím hřišti přivítala v rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY „béčko“ Sigmy. Domácí byli po většinu času aktivnějším týmem, přesto z utkání odešli s prázdnou. Olomoučtí fotbalisté rozhodli o svém úspěchu dvěma góly v rozmezí tří minut, na trefu Davida Vaněčka z 60. minuty navázal jeho náhradník Jan Fiala. Sešívaní po porážce zůstávají na chvostu tabulky s odstupem čtyř bodů na záchranu, Hanáci se vyhoupli na deváté místo.
bez branek
60' Vaněček
63' Fiala
16' Hromada
90+1' Planka
(po utkání) Hunal
90+4' Planka
52' Galus
68' Uriča
82' Poulolo
Sestavy
Dvořák – Konečný, Labík, Kričfaluši, Bořil (75. Hunal) – Pech, Hronek (62. Šmiga), Hromada (75. Nikl), Beran, Kopáček (62. Planka) – Singhateh (62. Šubert).
Na lavičce: Kolodziej, Hošek
Trenér: Marek Jarolím
Trefil – Bednár, Galus, Poulolo, Slaměna (84. Grečmal) – Israel, Langer (90+2. Fabiánek), Kramář (46. Zlatohlávek), Šíp (46. Uriča) – Hadaš, Vaněček (62. Fiala).
Na lavičce: Digaňa, Vepřek
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Líkař • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 373

Komentář

Rezervě Slavie jde o hodně. Poslední tým tabulky potřebuje ve zbývajících kolech pravidelně začít získávat body, jinak se pádu do třetí nejvyšší české soutěže nevyhne. Po remízách s Vlašimí a Vyškovem doma plánovala konečně zapsat tři body proti „béčku“ Olomouce, s nímž na podzim prohrála vysoko 0:4.

A sešívaní začali zostra. Od úvodních minut na soupeře nastoupili a Hanáci nestíhali. První větší příležitost vytvořil v 10. minutě Petr Hronek, jehož střílený pas z levé strany šestnáctky s vypětím všech sil odkopl jeden z bránících hráčů.

Petr Hronek nepřestával hrozit a podruhé si o slovo hlasitě řekl po čtvrthodině hry, kdy k němu míč proskotačil na střed, jenže rána levačkou se mu vůbec nepovedla, gólman mohl zůstat ledově klidným.

Největší příležitost úvodního dějství přišla ve 23. minutě. Hrdinou okamžiku byl brankář Jakub Trefil, který výborně reagoval na dobře mířenou střelu zpoza velkého vápna, míč směřující do pravého dolního rohu rukou úspěšně vytěsnil na roh.

Přestože byli domácí výrazně aktivnější, jako první se radovali hosté. Po ztrátě soupeře ve středu hřiště se v 60. minutě po levé lajně rozběhl Tomáš Zlatohlávek, který v pravý čas vyslal střílenou přihrávku do prostoru, kam naběhl David Vaněček, na přízemní zakončení z první Dvořák nedosáhl.

Opaření sešívaní utržili druhý úder o pouhé tři minuty později, kdy Israel prostrčil míč za obranu na nově příchozího Jana Fialu, jednadvacetiletý útočník propálil padajícího gólmana a prosadil se po minutě pobytu na trávníku.

Domácí se ze dvou inkasovaných slepených gólů oklepali a zase převzali aktivitu na svou stranu, jenže koncovka nadále nevycházela a konec zápasu se blížil. Místo kontaktní trefy naopak Jan Fiala mohl dát razítko na olomoucké vítězství, ale v úniku selhal.

Slavia B na domácí půdě prohrála s rezervou Olomouce 0:2, čímž si ještě více zkomplikovala boj o udržení, na nesestupové pásmo nadále ztrácí čtyři body. Navíc se příští týden bude muset obejít bez Davida Planky, jenž se v nastavení nechal vyloučit za zakopnutí míče v nepřerušené hře. Sigma si vítězstvím polepšila na devátou příčku, záchranářský boj se jí s velkou pravděpodobností týkat nebude.