29.10.2016 | Petr Komárek | Zápas

Táborsko po hektickém závěru přemohlo Prostějov a utnulo dvouměsíční čekání na výhru

Prostějov – 27. srpna. Přesně tehdy zvítězili fotbalisté Táborska ve Fortuna národní lize naposledy. Pak nastal dvouměsíční půst, který Jihočeši ukončili až v Prostějově. V dramatickém závěru zápasu sice přišli o jednobrankové vedení, díky pokutovému kopu v nastavení však opět strhli výsledek na svou stranu.
15' Mráz (vl)
87' Nekuda
10' Ciku
25' Nešický
91' Hanzlík (pen)
26' Hirsch
37' Skwarczek
62' Petržela
67' Fládr
80' Kroupa
91' Rus
23' Džafič
59' Kalvach
Sestavy
Kofroň – Machynek (34. Petržela), Sus, Rus, Hirsch – Štrombach, Skwarczek, Schuster, Fládr (67. Šteigl) – Píchal (46. Nekuda), Kroupa
Toma – Cíferský, Mráz, Navrátil, Hanzlík – Fulnek, Džafić, Kalvach, Nešický (88. Kočí), Ciku – Mrázek (72. Presl)
Rozhodčí: Dresler – Kubec, Flimmel • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 460

Komentář

Jako první zahrozili domácí. Ve třetí minutě se odhodlal ke střele Kroupa a gólman Toma musel jeho pokus vyrážet na roh. Táborsko z první slibné šance hned udeřilo. V desáté minutě si na centr Džafiće z levé strany naskočil nikým nehlídaný Elvist Ciku a hlavičkou za zkoprnělého Kofroně otevřel skóre.

Prostějovu se povedlo rychle odpovědět. V 15. minutě zahrával David Štrombach volný kop a zkusil štěstí se stříleným pasem, který tečoval kapitán Táborska Peter Mráz a míč s pomocí pravé tyče zapadl do sítě. Hosté ale Hanákům znovu odskočili. Džafić ještě po rohu neuspěl, Aleš Nešický ve 25. minutě po centru Cika ovšem již ano. Záložníkovi Táborska stačilo jen nastavit kopačku a usměrnit míč do místa určení, což i přes vehementní snahu Zdeňka Kofroně přeci jen zvládl.

Do přestávky mohli hosté svůj náskok ještě zvýšit. Proti Cikovi se však parádním zákrokem vyznamenal prostějovský gólman a Navrátilovo zakončení po rohovém kopu zase téměř z brankové čáry vykopl domácí kapitán Kroupa.

Druhé dějství příliš gólových možností nenabídlo. Jednu z mála měl na svědomí Adnan Džafić, který po centru Presla mířil nad. V 87. minutě jako blesk z čistého nebe udeřili Prostějované. Do pasu Šteigla se hlavou položil Petr Nekuda a trefil se přesně ke vzdálenější tyči.

Táborsko se však ještě snažilo získat ztracený náskok zpět a v poslední možné chvíli se to jeho hráčům povedlo. Po hostujícím volném kopu viděl rozhodčí ve vápně prohřešek proti pravidlům ze strany jednoho z domácích fotbalistů a nařídil penaltu. K té se postavil Aleš Hanzlík a s přehledem ji proměnil. Výběr trenéra Petra Frňky tak získal důležité tři body.