29.10.2016 | Marek Otava | Zápas

Vlašimská vítězná jízda nebere konce, Středočeši přemohli i Žižkov

Vlašim – Utkání 13. kola mezi FC Sellier & Bellot Vlašim a FK Viktorií Žižkov nabídl od úvodu vyrovnanou podívanou. Zatímco hosté byli prakticky celý první poločas neškodní ve hře dopředu, domácím se aspoň dařilo občas ohrozit bránu, za což si nakonec vysloužili tři body. Jedinou trefu utkání zajistil z přímého kopu k tyči mířící Kavka.
18' Kavka
bez branek
46' Reiter
74' Hašek
92' Vondra
91' Soukup
Sestavy
Nguyen – Breda, Piško, Kavka, Vondra – Janda, Kulhánek, Hašek (87. J. Štochl), Frizoni (77. Tusjak) – Nečas, Reiter (82. Jícha)
Soukup – Šandera, Egert, Pimpara, Engelmann – Krystan, Pavlata, Urbanec (58. V. Klán), Podrazký (71. Sixta), Trýzna – Volek (58. Dočekal)
Rozhodčí: Adámková – Pelikán, Polák • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 698

Komentář

První šanci v 8. minutě dokázal reflexivním zákrokem nohou zneškodnit brankář Soukup. O deset minut později byl však už krátký, a to když střílel z přímého kopu Peter Kavka a zamířil dobře k tyči.

Žižkovští se snažili o odpověď, ale jejich útočné akce povětšinou končily ještě před vápnem a za celý poločas tak nevystřelili ani jednou na bránu. Naopak domácí měli v závěru první půle nebezpečnou šanci, když Frizoni utekl po levé straně a centroval do vápna, kde stál Janda, jež se snažil střílet z voleje, ale zamířil pouze nad bránu.

Ve druhém poločase začali být hosté aktivnější, čemuž pomohla i bouřka v jejich kabině. Jejich tlak mělo ještě umocnit dvojité střídání a posílení útočných řad. Nicméně až na občasnou možnost v podobě rohového kopu byla snaha hostů o vyrovnání spíše sporadická. Vlašim zase hrála, co potřebovala, nikam se nehnala a čekala na rychlé protiútoky. Jeden z nich mohl zužitkovat Breda, ale míč se mu na poslední chvíli zamotal mezi nohama. Ještě větší příležitost na rozhodnutí utkání však přišla v samém závěru zápasu. Nečas utíkal po pravé straně na prázdnou bránu, jelikož hostující gólman byl ve vápně domácích, a přihrával na ještě lépe postaveného Nečase, který by pak měl snadnou úlohu. Celou akci však ukončil zdvižený praporek rozhodčího, který spornou situaci vyhodnotil jako ofsajd, což se domácím sice nelíbilo, ale jejich radost z těsného vítězství 1:0 to nakonec nezkazilo.

Vlašim tak dokázala vyhrát pošesté v řadě a v tabulce se posunula již na páté místo. Naopak Žižkov prokázal, že se mu ve venkovních utkání nedaří a připisuje si další prohru mimo svůj stadion.