28.10.2016 | Tereza Košťálová | Zápas

Ústečtí si poradili s Varnsdorfem a napravili prohru se Žižkovem

Ústí nad Labem – Ve třináctém kole Fortuna národní ligy vyzvala Arma na svou půdu nedaleký Varnsdorf. Hostům se příliš nedařilo už od začátku utkání, čehož využili domácí fotbalisté. Arma si nakonec poradila s hosty 2:0, když góly vstřelili Jakub Pícha a Pavel Moulis.
62' Moulis
86' Moulis
bez branek
40' Leibl
90' Moulis
32' Zbrožek
33' Kozma
78' Zbrožek
82' Zieris
89' Daníček
90' Rudnytskyy
91' Fotr
Sestavy
Tvrdoň – M. Zeman (67. Miskovič), Seidl, J. Peterka (39. Zukič), Leibl – Martykán, Kateřiňák – P. Výborný – Moulis, Pouček, Jindráček (12. Pícha)
Kolář – Rudnytskyy, Zieris, Neuberg, Knejzlík – Zbrožek – Dordič (85. Fotr), Richter, Kozma (66. Daníček), Beránek (66. Durdević) – Jakubov
Rozhodčí: Váňa – Kotík, Podaný • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 865

Komentář

Začátek zápasu patřil hostujícímu Varnsdorfu, který měl několik šancí, ale nedokázal je proměňovat. První velkou šanci měl Bojan Dordič, který se pokusil ve dvacáté minutě o překvapení Mariána Tvrdoně. Střelecký pokus Dordiče však skončil nad svatyní Ústí nad Labem. Po téměř dvou minutách se k míči dostal Jan Martykán, ale jeho slibnou šanci zblokovala obrana hostů včas.

Několik příležitosti obou týmů bylo následně zastaveno ofsajdem, kterých bylo poměrně dost. Utkání také od začátku provázela vysoká nedisciplinovanost především varnsdorfského mužstva, které mělo na konci prvního poločasu už dvě žluté karty na kontě.

Armě se podařilo v padesáté první minutě dostat do většího tlaku, ale žádný gól ze snahy nevyplynul. První trefa do černého padla zhruba po jedenácti minutách a byla připsána domácím. Gólem se prezentoval Jakub Pícha, který překonal Ondřeje Koláře střelou k zadní tyči.

V sedmdesáté osmé minutě se Kristian Zbrožek dopustil druhého hrubého faulu a inkasoval druhou žlutou kartu, za což jasně musel opustit hřiště. Zbrožek se provinil faulem zezadu na Jiřího Kateřiňáka. Domácí cítili jasnou převahu a Varnsdorf pomalu ztrácel hlavu, hrál hrubě a zbytečně fauloval. Fyzické i psychické vyčerpanosti hostů Ústečtí využili opět v šestaosmdesáté minutě, jelikož Pavel Moulis překonal vše, co mu stálo v cestě, a stačilo mu pouze přesně mířit do odkryté svatyně hostů.

Domácí v utkání přišli kvůli způsobeným zraněním o pár hráčů, ale tři body si doma nechali. Varnsdorf se musel po devadesáti minutách smířit s prohrou 2:0. Mariánu Tvrdoňovi se do osobních statistik připisuje další vychytaná nula.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem):
„Utkání bylo velmi emotivní, přišli jsme kvůli zraněním o hodně hráčů. Podle mě hosté hráli za hranou a jsem toho názoru, že takto by fotbal neměl vůbec vypadat. Za tři body jsem velmi rád. Jednalo se zatím o nejtvrdší a nejvypjatější utkání, které jsme dosud hráli. Vítězství sice hodně bolelo, ale je zasloužené. Marodka se opět rozrostla, ale my se s tím musíme poprat. Ve středu vyjíždíme za první Olomoucí a bude se jednat o televizní utkání. Uvidíme, jak nastoupíme, možná si zahrají i kluci z mladších kategorií.“

Roman Veselý (FK Varnsdorf):
„Zápas dopadl pro nás velmi špatně, vítězství domácích v první polovině nic nenasvědčovalo, my jsme dokonce dvě šance neproměnili. Zápas rozhodla šťastná situace, kdy Jakub Pícha z dálky zamířil přesně. Poté pro nás bylo těžké se znovu do hry dostávat. Ve druhé půli jsme vůbec nehráli tak, jak jsme si říkali o přestávce a Arma nás po zásluze potrestala. V utkání padlo velmi mnoho karet, ale podle mě jich také dost bylo zbytečných. Tvrdost našich hráčů spíše vyplynula ze hry, než že by takoví byli běžně.“