29.10.2016 | Věra Novotná | Zápas

Frýdek-Místek sahal proti Olomouci po třech bodech, srazil jej vlastní gól

Frýdek-Místek – V rámci 13. kola Fortuna národní ligy se střetly týmy Frýdku-Místu a Olomouce. Domácí čtyři kola po sobě neprohráli, hosté táhli ještě úctyhodnější sérii, když zvítězili v předchozích devíti střetnutích. Fotbal to byl výživný, naskytlo se několik velkých šancí na obou stranách, ale buď chybělo štěstíčko v zakončení, nebo se blýskli muži mezi třemi tyčemi. I proto se na úvodní gól čekalo do 78. minuty, kdy se radovali domácí zásluhou Martina Slaninky. Olomouc se však nevzdala a její soustavný tlak vyústil ve vyrovnávací gól, jemuž pomohl nešťastný odraz od domácího hráče.
74' Slaninka
88' Klabník (vl)
12' Vyskočil
32' Ilko
64' Willwéber
82' Literák
84' Stratil
90' Mihálek
92' Byrtus
21' Vepřek
30' Sladký
Sestavy
Mihálek – Byrtus, Klabník, Literák, Ilko – Hykel (75. Termanowski), Willwéber, Šumský, Nworah (68. Slaninka) – Stratil, Vyskočil (39. Šichor)
M. Buchta – Sladký, Šindelář, Škerle (80. Yunis), Vepřek – Houska (88. Radaković), Falta, Plšek, Zahradníček – Chorý, Petr (75. Buchvaldek)
Rozhodčí: Mikyska – Paták, Batík • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 1957

Komentář

V první části úvodní půle měla více ze hry hostující Olomouc, jejíž zástupce se hned v šesté minutě dostal do dobré příležitosti. Mihálek od své branky špatně rozehrál a míč se tak dostal až na nohu Chorého, který ale trefil dobře postavenou tyč frýdecko-místecké branky. Následovalo několik slibných šancí domácího celku, avšak hostující obrana přijela připravena.

Ve 23. minutě ukázal své akrobatické umění v nebezpečném prostoru domácí Šumský, balón však neletěl tam, kam by si všichni domácí příznivci přáli. Na druhé straně se o deset minut později musel vytasit s velmi rychlými reflexy brankář Mihálek, jehož prověřil Petr. Gólově se neujal ani následný roh domácích, po němž se v dobré pozici ocitl Šindelář. Jeho střela letěla příliš vysoko. V prvních pětačtyřiceti minutách tak diváci gól neviděli a týmy se rozešly do šaten za bezbrankového stavu.

I v úvodních chvílích druhé části zápasu mohli Olomoučtí pohnout se skóre. Po rozehrání rohového kopu propadl míč malým vápnem až ke Škerlemu, jenž ale nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat Mihálka. Ten si také o několik minut později poradil i s hlavičkou Plška. Následovalo několik nepřesností na obou stranách a sklaplo i několik ofsajdových pastí. V 66. minutě se Sigma opět dostala do velmi slibné šance. Zahradníček vystřelil zpoza vápna, střela už mířila za brankovou čáru, ale na poslední chvíli odvrátil hlavičkou nebezpečí Literák. Na druhou stranu pádil do otevřené obrany Šumský, ale pokus letěl nad břevno.

O úvodní gól Frýdku-Místku se pokusil také střídající Slaninka, který ohrozil olomouckou branku dvěma po sobě jdoucími pokusy, z nichž ale ani jeden nebyl přesný. V 78. minutě se však již domácí radovali. Na centr Stratila si vyskočil právě Martin Slaninka a přesnou hlavičkou k tyči napravil své předchozí nezdary. Poslední minuty se vyznačovaly tlakem hostující Sigmy, která nakonec dokázala zdramatizovat utkání. Při jedné z akcí centroval do pokutového území Frýdku-Místku Zahradníček a nešťastný zásah domácího Martina Klabníka zařídil Olomouckým remízu.