28.10.2016 | Jan Číhal | Zápas

Znojmo přehrálo na domácím stadionu 2:0 Sokolov

Znojmo – Páteční utkání 13. kola Fortuna národní ligy přineslo ve Znojmě souboj dvou týmů ze středu tabulky. Celky domácího 1.SC a hostujícího Sokolova dělil před zajímavým střetnutím jediný bod. Vyrovnaný souboj nakonec vyzněl lépe pro domácí, kteří po brankách Javůrka a Klímy získali všechny tři body.
15' Javůrek
71' Klíma
bez branek
35' Šumbera
16' Ševčík
35' Medveděv
Sestavy
Halouska – Mezlík, Svozil, Cihlář, Helísek – Šumbera (74. Yilmaz), Motal, Holub (85. Bartolomeu), Javůrek, Urbančok – Klíma (82. Rybička)
Belaň – Vondráček, Medvěděv, Ševčík, Mejdr – Machek (69. Sadílek), Vrtělka (84. Průcha), Glaser, Kosak (69. Čihák) – Jakub Dvořák II., Provod
Rozhodčí: Mrázek – Arnošt, Šimáček • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 872

Komentář

V samotném úvodu utkání byli mírně aktivnější hosté, těm ale chyběla v poslední třetině hřiště větší přesnost. Po necelé čtvrthodině hry se tak povedlo otevřít skóre domácímu Znojmu. Branka to byla poněkud kuriózní. Jan Javůrek se dral do vápna a i přes to, že už to vypadalo, že se k míči přes bránícího hráče Sokolova nedostane, dokázal domácí záložník míč šťastně tečovat a dostat jej přesně k zadní tyči.

Domácí byli po vstřeleném gólu na koni, po dalších patnácti minutách to ovšem byl pro změnu Sokolov, kdo si vytvořil slibnou příležitost. Při zajímavém přečíslení dostal vynikající přihrávku Glaser, ten zkusil štěstí ranou z první, ve velké šanci však zamířil pouze nad bránu. Zbytek poločasu už žádnou výraznější šanci nenabídl. Oba celky šly tedy do šaten za stavu 1:0 pro domácí Znojmo.

Po poměrně rozháraném začátku druhé půle a neměnném stavu museli hosté přece jen přidat více sil do útoku, pokud chtěli na jihu Moravy pomýšlet na bodový zisk. Přesto to ovšem byli domácí, kteří si začali vytvářet příležitosti. Vzrušení v 67. minutě bylo ještě zbytečné. Po zmatku před Belaňovou bránou skončil míč na břevně sokolovského gólmana, už předtím se ale domácím pískal útočný faul. O dvě minuty později už byli domácí blíže, Urbančok však zpoza vápna zamířil jen těsně nad břevno. Pojistku tedy fotbalisté Znojma přidali až v 71. minutě. Perfektní přihrávku dostal na levé straně Jiří Klíma, jenž si míč zpracoval a přesnou ranou na zadní tyč překonal sokolovského gólmana podruhé.

Po druhé domácí brance to dlouho vypadalo, že už se závěr utkání dohraje v klidu. Ojedinělou šanci měl v 79. minutě Dvořák, jenž se dostával za domácí obranu, gólman Halouska ale stačil rychle vyběhnout a poslat míč do bezpečí. Až v samotném závěru pak přišly větší šance. Nejprve mohl přidat třetí branku Znojma Yilmaz, jenž byl po parádní přihrávce už zcela sám před Belaňem, ten ovšem stačil jeho přízemní pokus vyrazit. Ihned z protiútoku zahrozili i hosté. K odraženému míči se po Sadílkově sražené ráně dostal Čihák, ten však nedokázal Halousku ani nadvakrát překonat. A když o pár okamžiků neuspěl ani ve druhé stoprocentní šanci domácí Yilmaz, ukončil hlavní sudí Mrázek zápas za stavu 2:0.