29.10.2016 | David Záruba | Zápas

Pardubice se i přes zběsilý závěr rozešly s Budějovicemi smírně

Pardubice – Dlouho to v Pardubicích byla poklidná dopolední kopaná, ale závěr zápasu přinesl pořádné drama. Domácí pálili do tyče, Dynamo mohlo urvat vítězství po červeném faulu a velmi výhodném přímáku. Nestalo se, a oba týmy tak berou bod. Po vyrovnaném průběhu spravedlivě, vzhledem k postavení tabulce budou spokojenější Pardubice.
bez branek
bez branek
35' Kovář
85' Přibyl
48' Kalod
Sestavy
Knobloch – Přibyl, Šejvl, Jeřábek, Pospíšil – Kim (81. Valenta), Kudrna, Řezníček, Kovář (64. Fusek) – Kayamba (90. Zavadil), Ladra
Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Wermke (74. Pešek), Benát, Čavoš, Čermák, Táborský – Kalod
Rozhodčí: Machálek – Vlček, Černý • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 558

Komentář

Od úvodního hvizdu vyrovnaný duel nenabízel přehršel šancí, a tak se dalo očekávat, že může rozhodnout jedna chyba, jedno zaváhání. Jako první se k brance soupeře pořádně podívali domácí ve 13. minutě, kdy Křížek vyrazil míč jen ke Kimovi, který bez rozpaků pálil, ovšem budějovický gólman své zaváhání napravil.

Další nadějné situace přišly až se závěrem poločasu. Po Jeřábkově centru si Funda pěknou hlavičkou málem vstřelil vlastní branku. Blízko ke gólu byl pak na druhé straně Táborský, který si naběhl na nadýchaný centr za obranu a hlavou málem překonal Knoblocha. Remízový stav krátce před pauzou však nezlomil ani on.

Nesmlouvavý boj pokračoval i po pauze. V 56. minutě se domácí neohroženě vrhli do vápna, jenže finální přihrávka až k neobsazenému Kayambovi neprošla. Další budějovický pokus měl následně na svědomí Táborský, který opět mířil o pár čísel mimo tři tyče. Oba týmy zkoušely překonat soupeře častými centry ze stran, ale ani tato snaha ke gólu nevedla.

Vůbec největší šance přišly až se závěrem utkání. V 77. minutě hlavičkoval Čermák na zadní tyči snad z pěti metrů a Knobloch musel vytáhnout reflexivní zákrok. Ještě blíže k radosti byl o pět minut později pardubický Řezníček, ale jeho střelu zastavila tyč. O chviličku později pláchl obráncům na druhé straně Benát, kterého na hranici vápna jen za cenu červené karty zastavil Přibyl.

Dynamo získalo přesilovku a hlavně mělo k dispozici přímý kop takřka ze středu hřiště přibližně 17 metrů od branky. K exekuci se postavil Táborský a chytře mířil při zemi k tyči, od které se Knobloch přesouval za zeď. Domácí gólman však stihl zareagovat a skvělým skokem zpátky zachránil Pardubice. Hra se pak odvíjela především na útočné polovině Budějovic, ale další šanci si už hosté nepřipravili.