05.11.2016 | Josef Janda | Zápas

Bitva o jih Čech vyzněla lépe pro Dynamo, Táborsko zdolalo nejtěsnějším rozdílem

Sezimovo Ústí – Velký tahák pro všechny Jihočechy se odehrál na Soukeníku, kde domácí Táborsko přivítalo českobudějovické Dynamo. O cestě všech bodů do Budějovic rozhodl jediný gól, který se v závěru první půle podařilo vsítit Táborskému. Střelec vítězné branky využil přesného centru a hlavou nedal Tomovi šanci. Táborsko nebylo horším týmem, své šance ale nedokázalo využít. Nejblíže ke vstřelení branky měl Džafić, který zatřásl břevnem.
bez branek
37' Táborský
bez karet
77' Táborský
Sestavy
Toma – Navrátil, Cíferský, Mráz, Hanzlík – Fulnek, Džafić, Kalvach, Nešický (83. Dordević), Ciku (86. Presl) – Mrázek (68. Javorek)
Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Wermke (76. Pešek), Benát (89. Kladrubský), Táborský (86. Kadula) – Kalod
Rozhodčí: Královec – Vysloužil, Vitner • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 1863

Komentář

Váhavý úvod rozčeřil Nešický, jehož hlavička do boční sítě vyděsila hrstku fandů Dynama. Další velkou šanci si Táborsko vytvořilo po dvaceti minutách. Adnan Džafić prošel středem hřiště a nechybělo moc, aby míč zaplul pod břevno. Proti byl ovšem gólman Křížek, který míč vytáhnul mimo tři tyče. K dorážce se ještě dostal Fulnek, tomu byla branka ovšem malá.

Do šancí se dostávali i hosté, jejichž akce úspěšně likvidoval gólman Toma. Domácí strážce branky si poradil s Klesou a při zakončení Táborského mu pomohli obránci. Ve 37. minutě byl už ale Toma proti Táborskému sám. Wermke poslal před branku přesný centr a Ivo Táborský poslal za Tomu přesnou hlavičku. Dynamo se radovalo z vedení 1:0 také se svými fanoušky, kteří se do té doby projevovali zejména používáním nedovolené pyrotechniky.

Úvod druhé půle patřil jednoznačně domácím, jenže ti stále nemohli najít recept na překonání precizní budějovické obrany. Když se Táborsku nedařilo dostat na dostřel, zkusil to Fulnek z větší dálky. Rázná střela skončila jen těsně mimo. Fulnek se zanedlouho předvedl i v šestnáctce, kde si pohrál s Fundou, místo zakončení se však ocitnul na zemi. Penalta nepřišla a domácí jen rozhazovali rukama.

Velice blízko byl vyrovnání Džafić, jehož střela z 69. minuty zatřásla břevnem. Poté viděli fanoušci jedinou žlutou kartu, kterou ve slušně hraném utkání obdržel střelec první branky Táborský. V závěrečné desetiminutovce se hostům naskýtalo stále větší množství brejků, naložili s nimi ale prachbídně. Cíferský s Fulnekem mohli udeřit na druhé straně, kdy se snažili dotlačit míč do branky přes početný chumel hráčů. Nakonec míč skončil v moci gólmana Křížka. Ve druhém poločase už gól nepadl, tudíž Dynamo vyhrálo na Soukeníku nad Táborskem 1:0.

Ohlasy trenérů

Petr Frňka (FC MAS Táborsko):
“Měli jsme mnoho gólových šancí, které jsme nedokázali proměnit. Soupeř se dostal do vedení a po přestávce hru zavřel. Museli jsme hrát do plných a vypracovali jsme si jen nějaké závary. Trefili jsme sice břevno, branku jsme ale nedali. Proto si Budějovice odváží všechny body.“

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice):
“Rozdíl v tabulce je mezi námi velký, tohle se ale v derby maže. Hrálo se vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli v první půli navrch. Po krásné akci jsme dali gól. Ve druhém poločase už Táborsko hodně dobývalo naši branku, nakonec naše taktika na rychlé protiútoky s aktivním obranným blokem uspěla. Domácí měli jen břevno, jinak jsme je do jiné šance nepustili.“