06.11.2016 | Petr Komárek | Zápas

Žižkov doma pěti góly složil Prostějov, Dočekal nastřílel hattrick

Praha – Šest branek bylo k vidění v duelu Žižkova s Prostějovem. O pět z nich se postarala domácí Viktoria, jež tak stále na své půdě neprohrála. Útočník Pražanů Tomáš Dočekal navíc nasázel hattrick.
7' Hašek
19' Dočekal
40' Dočekal
81' Pavlata
85' Dočekal
21' Štrombach
18' Sixta
bez karet
Sestavy
Soukup – Hašek, Egert, Pimpara, Šandera – Čapek (46. V. Klán), Podrazký, Pavlata, Sixta (46. J. Eliáš) – Dočekal, Engelmann (73. Trýzna
Kofroň – Petržela, Schuster, Pančochář, Hirsch – Štrombach (46. Šteigl), Skwarczek, Sus, M. Machálek (46. Nekuda) – Kroupa, Píchal (73. Chwaszcz)
Rozhodčí: Příhoda – Pospíšil, Melichar • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 893

Komentář

Bezbrankové skóre na Žižkově dlouho nevydrželo. V sedmé minutě urazil s balonem slušnou vzdálenost Pavel Hašek a jeho centr z pravé strany jako padající list zaplul do kouta prostějovské branky. Krátce po čtvrthodině hry udeřili domácí podruhé. Tomáš Dočekal, který se předtím prezentoval nebezpečnou ránou, převzal ve vápně přihrávku a vzápětí prostřelil Kofroně. Prostějov však záhy snížil. David Štrombach využil chyby žižkovské defenzivy a přehodil vyběhnuvšího Soukupa.

Ve 26. minutě si velkou možnost vytvořila Viktoria. Šanderovu nabídku před téměř prázdnou bránu ztečoval Dočekal takovým způsobem, že nikdo další v červenobílém nemohl zakončovat. S pokusem Podrazkého si pak poradil Kofroň. Deset minut nato zneškodnil prostějovský gólman i Dočekalovu hlavičku na vzdálenější tyč po centru Pavlaty.

Chvíli před přestávkou se už Žižkov prosadil. Engelmannovu přízemní nahrávku uklidil za Kofroňova záda Tomáš Dočekal. V 54. minutě se povedenou samostatnou akcí blýskl hostující Pančochář a z dvaceti metrů protáhl Soukupa. Na druhé straně trefil Engelmann tyč a Eliáš s Podrazkým mířili vedle.

Žižkovským náramně vyšla závěrečná část utkání. V 81. minutě po rohovém kopu skóroval Michal Pavlata, když do prázdné svatyně dorazil míč prodloužený na přední tyči. O čtyři minuty později přidal pátý gól domácího týmu Tomáš Dočekal, který tak zkompletoval hattrick a stanovil konečné skóre zápasu. Viktoria Žižkov udržela domácí neporazitelnost, Prostějov zdolala 5:1.