06.11.2016 | Věra Novotná | Zápas

Rozjetou Opavu zastavil Varnsdorf, o třech bodech rozhodla jediná trefa

Varnsdorf – Ve čtrnáctém kole Fortuna národní ligy přijel do Varnsdorfu rozjetý celek Opavy. Hosté neprohráli tři zápasy v řadě, ba co víc, nedovolili svým soupeřům ani gól. Varnsdorf chtěl naproti tomu navázat na dobrý zápas s Ostravou, kde sahal po třech bodech. Díky gólu Bojana Dordiče šel Varnsdorf do vedení, které již nepustil a ponechal si všechny tři body na domácím hřišti.
32' Dordič
bez branek
91' Knejzlík
93' Kolář
28' Jursa
Sestavy
Kolář – Rudnytskyy, Novotný, Knejzlík, Neuberg – Beránek (85. Kolár), Dordič (90. Luňák), Durdević, Fotr, Richter – Jakubov
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Schaffartzik – T. Čelůstka (80. Mozol) – Jursa, Janetzký (62. Grussmann), Zapalač – Smola (70. Kuzmanović), Jurečka
Rozhodčí: Matějček – Šimáček, Horák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 523

Komentář

První půle se musela divákům opravdu líbit. Akce byly k vidění od úvodních minut na obou stranách. Více práce měl v těchto chvílích domácí brankář Kolář, jenž úspěšně zneškodnil dva pokusy Jursy, a také střelu Simerského. Za domácí celek se pokusil překvapit hostujícího strážce branky Rudnytskyy, jenž však mířil hodně vedle.

Ve 22. minutě se do samostatného úniku dostal domácí Durdević, ale svou střelu umístil přesně do brankáře Fendricha. O pět minut později přišla další stoprocentní akce domácích a byl u ní opět Durdević, jenž posílal přihrávku na Dordiče, ten se ještě pokoušel vyšperkovat akci dobrou nabídkou pro Fotra, jenž ale v rozhodující chvíli přestřelil.

Ve 32. minutě se však již Varnsdorf dočkal. Bojan Dordič se díky špatně srovnané obraně hostů dostal do samostatné akce a umístil svou střelu přesně. Opavští mohli srovnat o deset minut později, kdy se v úniku dva na jednoho ocitli Jurečka a Smola. Druhý jmenovaný ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Opavští nechtěli nechat své snažení na poslední chvíli a od prvních minut druhé půle se pustili do útočení. Jako první zkusil své štěstí Jurečka, ale domácí Kolář byl pozorný. V 59. minutě dostala Opava možnost přímého kopu, který však Kolář bez menších potíží zneškodnil a okamžitě založil protiútok. Na konci této akce byl opět Durdević, ale Fendrich navýšení skóre nedovolil.

Vyrovnání pro hosty mohl přinést Jurečka, avšak svůj průnik zakončil pouze nepovedenou střelou. Hosté postupně začali zvyšovat tlak a Varnsdorfští se příliš dopředu nedostávali. Výjimkou byla akce ze 75. minuty, v níž se zjevil Beránek, ale ani jeho střela nemířila do branky. Slezané následně s nepříznivým stavem již nic neudělali a možnost dostat se na druhé místo před ostravský Baník tak na severu Čech promarnili.