04.11.2016 | Tomáš Teplý | Zápas

Frýdek neprohrál pošesté v řadě, ze Znojma si odvezl všechny tři body

Znojmo – Dobrá forma fotbalistů Frýdku-Místku má své pokračování také po pátečním utkání 14. kola na půdě favorizovaného Znojma. Po bezbrankové první půli se hosté dokázali ve druhé pětačtyřicetiminutovce dvakrát prosadit a natáhnout svou šňůru utkání bez porážky na šest střetnutí.
bez branek
58' Šumský
87' Ilko
59' Cihlář
55' Slaninka
69' Švrček
72' Ilko
82' Termanowski
Sestavy
Halouska – Mezlík, Svozil (77. Njire), Cihlář, Helísek – Šumbera (56. Nepožitek), Motal, Holub, Javůrek, Urbančok – Yilmaz (69. Rybička)
Mihálek – Švrček, Literák, Ilko, Klabník – Slaninka (64. Stratil), Hykel, Šichor (81. Termanowski), Šumský, Willwéber – Nworah (90. Krčula)
Rozhodčí: Rejžek – Urban, Černý • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 520

Komentář

Frýdek-Místek přijel na jih Moravy v roli papírového outsidera, s tím se však nehodlal spokojit. Od prvních minut zápasu vyvíjel útočnou aktivitu a snažil se tabulkově lépe postaveného soupeře zaskočit rychlým gólem. K první velké šanci se propracoval Nworah, avšak znojemský brankář mu zmenšil střelecký úhel na minimum a útočník hostů svoji velkou šanci neproměnil.

Obdobná šance následovala za pár okamžiků i na druhé straně. Yilmaz se řítil po přihrávce od spoluhráče sám na bránu, ani on ovšem nedokázal rozvlnit síť. Znojmu vlila zmařená akce čerstvou krev do žil, postupně přebíralo iniciativu a určovalo tempo hry. Před koncem první půle se prezentoval hezkou střelou Helísek, ovšem pouze nad spojnici břevna.

Do druhého poločasu se pustili domácí s cílem vstřelit gól jako první a začali aktivněji. Paradoxně to však byl soupeř, kdo rozvlnil síť. Nejlepší střelec Frýdku-Místku Nikolas Šumský se dlouho nerozmýšlel, bez rozpaků vyslal několik metrů před vápnem nechytatelnou střelu k levé tyči a Halouska neměl šanci zareagovat.

Znojmo inkasovaný gól do kolen nepoložil a pokoušelo se o rychlé vyrovnání. Hosté ovšem velmi dobře bránili a svého soupeře do šancí vůbec nepouštěli. To se změnilo v 75. minutě, kdy se po skvělé kombinaci dostal do obrovské příležitosti Rybička, obrana Frýdku ale na poslední chvíli zareagovala. O dvě minuty později to byl znovu Rybička, kdo mohl vyrovnat skóre, tentokrát ale zamířil ve skluzu těsně vedle.

Urputnou snahu domácího celku o zvrat vývoje zápasu definitivně pohřbil z rychlého protiútoku Pavel Ilko, který nekompromisně zamířil k pravé tyči z hranice šestnáctky. Frýdek-Místek si dvoubrankové vedení vzít nenechal, žádné drama již nepřipustil a vybojoval velmi cenné tři body do tabulky.