05.11.2016 | Lukáš Švéda | Zápas

Duel dvou Baníků nabídl bezgólovou remízu

Sokolov – Ostrava přitáhla na západ Čech bezmála tři tisícovky diváků, kteří nesledovali příliš záživnou podívanou. V prvním poločase byli jednoznačně nebezpečnější hostující hráči, v tom druhém sice vystrkovali růžky i domácí, ale nikdo se z gólu nakonec neradoval. Ostrava tak venku znovu jen remizovala, Sokolováci zase protáhli čekání na vítězství už na pět zápasů.
bez branek
bez branek
bez karet
69' Ožvolda
92' Zápotočný
Sestavy
Belaň – Strada, Vondráček, Ševčík, Medvěděv – Vrtělka, Machek – Mejdr (81. Kosak), Glaser, Sadílek (69. Jakub Dvořák II.) – Provod (85. Čihák)
Vašek – Celba, Mešaninov, Zápotočný, Hučko – Ožvolda (74. Chvěja), Hlinka, Mičola – Lupták (46. Mondek), de Azevedo, Stáňa (83. Urgela)
Rozhodčí: Julínek – Ratajová, Antoníček • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 2930

Komentář

Oba trenéři udělali před startem utkání 14. kola FNL několik změn v základních jedenáctkách. Sokolovský kouč dvě, ostravský pak hned tři. Do zápasu mohli jít s daleko větší pohodou hosté, což potvrdili už po necelých dvou minutách hry, kdy Ožvolda dostal přesnou kolmici mezi sokolovské obránce, leč pak šajtlí mířil těsně vedle tyče. Hostujících fotbalistů bylo na hřišti plno, dopředu je hnala i podpora zaplněného sektoru pro hostující fanoušky. Západočeši se museli soustředit téměř výhradně pouze na defenzívu, a tak neměli příliš možností k ofenzivní hře.

Šancí se během první půle moc nenarodilo, vesměs se jednalo o centrované míče do pokutového území, kde však panovali oba brankáři. Více práce měl ten sokolovský, který hlavně ve 26. minutě vytasil parádní zákrok, když zneškodnil utajenou střelu ostravského kapitána Mičoly. Jedinou větší příležitost Sokolova mohl mít na svědomí krátce před přestávkou nejlepší střelec domácích Petr Glaser, jehož neomylně našel špatným výkopem gólman Vašek, jenže špílmachr Sokolova se špatným zpracováním o dobrou možnost připravil. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastoupila sokolovská jedenáctka mnohem odvážněji, než jak působila během prvního poločasu. V 57. minutě se po pěkné akci dostal ke střele Sadílek, ale jeho pokus z dobré pozice zastavilo tělo ostravského obránce. Několik dalších centrů Sokolova pak hostující obrana zastavila. Ostravané trochu vypadli z tempa a pykat za to mohli v 78. minutě, kdy se Provod uvolnil po levé straně, naservíroval míč Dvořákovi, kterého však bravurně vychytal Vašek.

S blížícím se závěrem se oba týmy začínaly smiřovat s jedním bodem, ale přesto se zápas ještě mohl zlomit ve prospěch jednoho z celků. Minutu před koncem domácí ubránili ostravskou standardku, Kosak s Glaserem běželi na jediného obránce soupeře, když Kosak poslal Glaserovi přihrávku do úniku, ale domácí středopolař už neměl takovou rychlost, aby brejk zakončil. Vracející se de Azevedo nakonec akci Sokolova zastavil. Oba týmy před skvělou kulisou získaly po bodu. Zatímco sokolovský Baník může proti favoritovi slavit, ostravský Baník ztratil na svého konkurenta z Olomouce a může být v tabulce dostižen třetí Opavou.