05.11.2016 | Ondřej Zoubek | Zápas

Třinec po třech porážkách zabral a šťastným gólem na domácí půdě zdolal Pardubice

Třinec – Třinečtí fotbalisté potřebovali po třech prohrách na domácím stadionu nutně bodovat. V zápase s Pardubicemi se ujali vedení už po osmi minutách, kdy centr Michala Stříže zásluhou silného větru zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Další brankové příležitosti už Slezané neproměnili, zároveň však poprvé v sezoně udrželi čisté konto a odskočili od sestupových příček.
8' Stříž
bez branek
bez karet
20' Zavadil
93' Pospíšil
Sestavy
Paleček – Michal Stříž, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Joukl, Krišto, Motyčka (67. Malcharek), Janošík (90+1. Hloch) – Dedič (89. Hošek)
Knobloch – Šejvl, Jeřábek, Zavadil, Pospíšil – Kovář, Kudrna, Řezníček (36. Fousek), Kim (46. Huf) – Kayamba, Ladra (67. Petráň)
Rozhodčí: Ardeleanu – Kožár, Pochylý • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 231

Komentář

Pardubice získaly v zápasech proti jihočeským týmům čtyři body a dostaly se v tabulce před Třinec, který měl naopak v zádech tři porážky v řadě a jedenáct obdržených gólů v těchto zápasech. Slezané potřebovali proti Pardubicím nutně bodovat, aby se trochu vzdálili od sestupových příček. Třinec začal aktivně a už po pěti minutách mohl vést. Joukl na pravé straně uvolnil Michala Stříže, ten ale ve velké šanci střílel nad branku. Tehdy se ještě zastřeloval.

V osmé minutě už se třinečtí fotbalisté radovali z vedoucího gólu. Michal Stříž si udělal na křídle prostor a centroval před branku. Knobloch vysoký míč podběhl, silný vítr jej zanesl přesně ke vzdálenější tyči a domácí obránce se čtvrtým gólem v sezoně osamostatnil na postu nejlepšího střelce mužstva. Povětrnostní podmínky dělaly pardubickému brankáři problémy i nadále. Jouklův centr z poloviny hřiště naštěstí pro Východočechy zalétl těsně nad branku.

Perníkáři postupem času hru vyrovnali, ale sami se nemohli propracovat k brankové příležitosti. Naproti tomu Třinečtí měli šance na navýšení náskoku. Janošík v šestnáctce přihrál Dedičovi, jehož ránu ale Pardubičtí zablokovali. Osm minut před koncem prvního poločasu střílel Bedecs zpoza šestnáctky jen těsně vedle. Pardubice udělaly jednu změnu už v první půli, kdy odstoupivšího Řezníčka nahradil Fousek. O přestávce stáhli pardubičtí trenéři také Kima a poslali na hřiště Hufa.

Druhý poločas začal poměrně ve vlažném tempu a hrálo se zejména mezi oběma šestnáctkami. Po hodině hry podruhé v zápase zaváhal Knobloch a mohla z toho být druhá branka. Znovu u toho byl centrující Michal Stříž, jehož centr chtěl pardubický gólman zalepit, ale zmátl ho přebíhající Jeřábek. Vypadlý balon zamířil naštěstí pro Pardubice mimo dosah třineckých fotbalistů.

Třinecký brankář Paleček byl téměř celý zápas bez práce. Ve druhém poločase musel prokázat své dovednosti akorát proti střelám střídajícího Petráně a Jeřábka. V dalších ošemetných situacích v šestnáctce mu pomohla obrana, která na rozdíl od minulých zápasů fungovala skvěle. Pardubice nabídly Třinci šanci na druhý gól samy. Šejvl hlavou namazal přímo na hlavu Joukla, jenž se však nedokázal rychle zorientovat a zamířil vedle.

Slezany už to ale mrzet nemuselo. Závěr utkání zvládli poměrně s přehledem a nepustili Východočechy k ohrožení Palečkovy brány. Třinečtí zvítězili na domácí půdě potřetí v sezoně, po třech porážkách v řadě a poprvé s čistým kontem. Pardubice hubenou sbírku osmi vstřelených branek ve Slezsku nerozšířily a znovu se musí ohlížet hlavně za sebe na Vítkovice s Prostějovem.