20.11.2016 | Lukáš Dittrich | Zápas

Žižkov uhájil podzimní domácí neporazitelnost i proti Pardubicím

Praha – V předposledním zápase 16. kola Fortuna národní ligy vyzvala domácí Viktoria Žižkov hosty z Pardubic. Pražané chtěli v tomto zápase odčinit prohru z minulého kola, kdy nechali všechny body na jihu Čech tamnímu Dynamu. V opačné pozici se nacházeli Pardubičtí, jenž chtěli navázat na domácí výhru s Vítkovicemi.
14' Přibyl (vl)
30' Dočekal
64' Petráň
71' Engelmann
90' Hašek
90' Krystan
90' Ladra
Sestavy
Soukup – Hašek, Egert, Pimpara, Šandera – Podrazký, Krystan, Sixta (61. Eliáš) – Trýzna (67. Volek), Dočekal, Engelmann (73. Klán V.)
Knobloch – Přibyl, Šejvl, Jeřábek, Pospíšil – Bláha (46. Ladra), Kudrna, Kovář (79. Kovář), Fusek (58. Fousek) – Kayamba, Petráň
Rozhodčí: Berka – Urban, Kotalík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1232

Komentář

Úvod samotného utkání se odehrával zcela v režii domácích. Ti se snažili kombinační hrou dostat k ohrožení Knoblochovy branky. Již po pěti minutách hry se mohli domácí fanoušci radovat z branky, ovšem jen na pár okamžiků, neboť gól nebyl pro odmávaný ofsajd uznán.

Fotbalisté Viktorie však fanouškům nezůstali nic dlužni, poněvadž po čtvrthodině hry vstřelili tentokrát již regulérní branku. Nicméně mezi střelce se nakonec zapsal nechtěně David Přibyl, který se ve snaze zabránit gólu trefil do vlastní svatyně.

Pražané byli i nadále při chuti a netrvalo dlouho a Knobloch lovil míč ze sítě podruhé. Bylo tomu tak ve 29. minutě po pohledné akci dua Šandera - Dočekal. Prvně jmenovaný posadil centr na hlavu vytáhlého útočníka a Tomáš Dočekal neměl problém zvýšit na rozdíl dvou branek. Krátce před poločasem se ještě hezky u lajny uvolnil Engelmann, dostal se až do vápna, ale následnou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté, na kterých bylo vidět, že chtějí s nepříznivým výsledkem něco udělat. Šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Zprvu se zastřeloval Kayamba, který nejprve vyprášil rukavice Soukupovi a posléze v další šanci branku přestřelil. V 65. minutě se ale už mohli Východočeši radovat z kontaktní branky. Fousek svým centrem našel hlavu Michala Petráně a ten uklidil míč k tyči.

Vypadalo to, že je zaděláno na pořádné drama, ovšem hosty jakoby vstřelený gól uspokojil a po zbytek utkání se téměř do ničeho nedostali. Žižkovští se do útoku taky zrovna dvakrát nehnali, a tak zápas skončil zřejmě zaslouženou výhrou domácích 2:1.