16.11.2016 | Tomáš Teplý | Zápas

Strhující osmigólová přestřelka Znojma s Vlašimí skončila dělbou bodů

Znojmo – Pomyslné brány 16. kola Fortuna národní ligy otevřela divoká televizní přestřelka mezi týmy Znojma a Vlašimi. Domácí rychle vedli, hosté však třemi slepenými brankami zápas otočili. Jihomoravané po změně stran dokázali srovnat, těsně před koncem ale opět inkasovali a vypadalo to, že všechny body poputují do středu Čech. Nakonec se tak nestalo a zrodila se strhující remíza 4:4.
6' Motal
44' Njire (pen)
52' Motal
91' Bartolomeu
26' Frizoni
29' Nečas
31' Nečas
90' Breda
3' Doleček
35' Nepožitek
66' Chereda
77' Mezlík
35' Wiesner
42' Kavka
76' Breda
77' Hašek
Sestavy
Doleček – Mezlík, Svozil, Helísek, Javůrek (46. Chereda) – Nepožitek, Motal, Holub, Njire (65. Bartolomeu) – Rybička (46. Urbančok), Klíma
Nguyen – Wiesner (79. Liener), Piško, Frizoni (85. Janda), Breda, Kavka – Vondra, Reiter, Hašek, Nečas – Vyhnal
Rozhodčí: Severýn – Ratajová, Flimmel • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 192

Komentář

Předehrávka jarního kola začala v obrovském tempu. Znojmo se bleskově dostalo do vedení, když po centrovaném míči vyšperkoval celou akci Klíma přihrávkou na Lukáše Motala, pro něhož nebyl problém zakončit ve skluzu do odkryté klece. Vlašim však brzký gól do kolen nepoložil. Bernardo Frizoni se po rychlém protiútoku ocitnul v gólové šanci a přesnou střelou do horního růžku nezaváhal.

To ale nebylo zdaleka vše! Krásná kombinace hostů v šestnáctce skončila po bezchybné hlavičce Jakuba Nečase za zády bezmocného Dolečka. O dvě minuty později slavili Vlašimští znovu, když doklepl podruhé v zápase míč do sítě Jakub Nečas. Znojmo před koncem první půle obdrželo šanci na snížení v podobě pokutového kopu, jehož se chopil Stijepo Njire a tvrdou ranou pod horní tyč vystřelil svému týmu důležitou vzpruhu.

Jihomoravané začali druhý poločas aktivněji a jejich honba za vyrovnáním se proměnila v úspěšnou v 52. minutě, kdy podruhé v utkání nedal hlavou Lukáš Motal bezmocnému gólmanovi šanci. Ani Vlašim ale neodešla ze zápasu bez penalty. Po zbytečném faulu Cheredy se míče chopil Vyhnal, jenomže na fantastického Dolečka nevyzrál!

Mužstva pokračovala v ofenzívní podívané a snažila se strhnout vítězství na svoji stranu. Do obrovské šance se po standardní situaci nachomýtl Nepožitek, ale svoji příležitost neproměnil. V 89. minutě ukončil nerozhodný stav Petr Breda, když se štěstím dopravil po rohovém kopu míč za Dolečka. Už to vypadalo, že Vlašim odveze z jihu Moravy tři body, když v tom se střídající Robert Bartolomeu po přesné přihrávce dostal k hlavičce, díky které fanoušci viděli osmou a poslední branku v zápase!