19.11.2016 | Lukáš Švéda | Zápas

Dvě červené karty pro Sokolov a tři body pro ústeckou Armu

Sokolov – Na západě Čech se všechny důležité momenty zrodily až po změně stran. Nejprve se nechali po dvou žlutých kartách vyloučit sokolovští Provod s Medveděvem a nabídnutou přesilovku Arma dokázala následně přetavit ve dva góly Výborného a Šnirce. Poslední body v tomto roce tak získali hostující fotbalisté za výhru 2:0.
bez branek
77' Výborný
90' Šnirc
34' Provod
44' Medveděv
48' Provod
60' Medveděv
91' Machek
24' Kateřiňák
32' Seidl
75' Peterka
Sestavy
Belaň – Strada, Ševčík, Vondráček, Medvěděv – Vrtělka (53. Čihák), Machek – Sadílek, Glaser (78. Kosak), Jakub Dvořák II. (62. Průcha) – Provod
Tvrdoň – Pícha, Seidl, J. Peterka, Šnirc – Kateřiňák, Martykán – Moulis, P. Výborný, Miskovič – Pouček
Rozhodčí: Dubravský – Horák, Pochylý • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 620

Komentář

Souboj dvou celků o to, kdo podzimní část sezóny zakončí v lepším postavení, načali lépe sokolovští fotbalisté, kteří do zápasu nastupovali se šňůrou šesti utkání bez vítězství. Už v 5. minutě se otevírala dobrá možnost Sadílkovi, jenž získal míč po chybě ústeckého gólmana, leč pohotová reakce jednoho z hostujících obránců zmařila Baníku velkou šanci. Sadílek si mohl spravit chuť o pět minut později, když Sokolov zahrával roh, míč se na malém vápně různě odrážel, až skončil u Sadílka, který nastřelil gólmana Tvrdoně.

Po dobré pasáži domácího celku se o slovo přihlásili i hosté. V rozmezí jedné minuty našel Pícha svými bezchybnými centry nejprve Výborného a poté Poučka, jenže oba ve stoprocentních šancí hlavičkovali jen mimo sokolovskou bránu. Zbytek poločasu nabídl spíše jen nepřesnosti na obou stranách, čemuž pomáhal i těžký terén, ke kterému se ještě přidal déšť.

Hned po změně stran přišel pro domácí šok, když Provod uviděl druhou žlutou a musel předčasně opustit hřiště. Paradoxně však do vedení mohl jít oslabený Baník, když centr z levé strany odhlavičkoval jeden z ústeckých hráčů přesně na kopačku Sadílka, ten ale v další tutovce selhal a střílel pouze vedle tyče. Po hodině hry už bylo domácích hráčů na trávníku jen devět, protože Medveděv obdržel také druhou žlutou a zamířil za spoluhráčem do kabiny.

Severočeši měli půlhodinu na to, aby dvojnásobnou přesilovku zužitkovali, ale zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že se jim to může podařit. Obrana Sokolova působila pevně a hosty k zakončení příliš nepouštěla. Na ofenzivní výpady chyběly domácím síly. Otevřít skóre se podařilo v 77. minutě Petrovi Výbornému, který po rychle rozehraném rohu dostal zpětnou přihrávku od Moulise a nekompromisní střelou pod břevno rozvlnil síť. Gólovou pojistku na zisk tří bodů dal ústeckému celku v poslední minutě Ivan Šnirc. Ke skórování jej vybídl Kateřiňák, který si nejprve pohrál s několika protihráči, aby následně přihrával na penaltový puntík, kde měl autor druhého ústeckého gólu dostatek času a prostoru, aby zamířil přesně k levé tyči.

Ústí nad Labem tak díky výhře 2:0 odskočilo Sokolovu na rozdíl pěti bodů, Baník tak bude přezimovat v dolních patrech tabulky, na což na západě Čech nejsou zvyklí.