20.11.2016 | Věra Novotná | Zápas

Varnsdorf třetí výhru v řadě nepřidal, Táborsku doma podlehl

Varnsdorf – Předposlední zápas podzimní části Fortuna národní ligy svedl dohromady celky Varnsdorfu a Táborska. První poločas byl na góly opravdu bohatý. V 16. minutě vedli hosté již 2:0. Do konce první půle stihli domácí zásluhou Adama Beránka vstřelit kontaktní branku. Ani druhá půle nebyla na góly chudá. Přišly celkem dva, na každé straně jeden. Táborsko tak udrželo svůj jednogólový náskok a odváží si tři body.
23' Beránek
81' Jakubov (pen)
9' Kučera
16' Džafič
78' Navrátil
84' Neuberg
57' Hanzlík
63' Cíferský
88' Toma
90' Mrázek
Sestavy
Kolář – Rudnytskyy, Zieris, Neuberg, Knejzlík – Novotný (60. Daníček), Beránek (60. Zbrožek) – Dordič (74. Fotr), Richter, Durdević – Jakubov.
Toma – Navrátil, Cíferský (86. Hovorka), Mráz, Hanzlík – Fulnek, Džafić (74. Kočí), Kalvach, Kučera – Nešický, Mrázek (90. Dordević).
Rozhodčí: Příhoda – Arnošt, Myška • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 502

Komentář

Svůj poslední zápas podzimní části chtěly oba celky bezesporu vyhrát a odpovídalo tomu také skóre. Během prvních pětadvaceti minut zápasu viděli diváci na stadionu domácího Varnsdorfu tři branky. Byli to však hráči hostujícího Táborska, kdo se radoval jako první. Již v deváté minutě otevřel skóre Martin Kučera. O sedm minut později měli hosté znovu důvod k radosti, a to po střele Adnana Džafiće, na jehož ránu si domácí brankář sáhl, ale zabránit jí nedokázal.

Varnsdorf se však nevzdal a ve 23. minutě se dostal na dostřel. Rudnytskyy odcentroval a touto nabídkou nepohrdl Adam Beránek, který se svou hlavičkou nemýlil. Ve 34. minutě měl na noze vyrovnání Alexandr Jakubov, jenž se prosmýkl mezi dvěma obránci a zkusil lobem překonat brankáře Tomu, míč však nenašel cestu do branky. Pět minut před koncem poločasu mohl vyrovnat opět Rudnytskyy, ale při střele podklouzl. Kýžený gól v síti hostů nepřinesla ani následná střela Durdeviće.

Také druhá polovina přinesla hned ve svém začátku zajímavou akci. Hosté dostali šanci rohového kopu, avšak proti navýšení skóre byl Rudnytskyy, jenž vykopl míč z brankové čáry. Na druhé straně mohl dohnat gólové manko Durdević, ale brankář Toma vyškrábl jeho střelu na roh, s jehož zahráním poté neměla hostující obrana větší problémy. Gólovou radost nepřinesly ani následné dva rohy v podání Varnsdorfu.

Co se nepovedlo Varnsdorfu, podařilo se na druhé straně Táborsku. Domácí brankář Kolář špatně rozehrál, čehož v 78. minutě využil Jakub Navrátil a přiblížil svůj tým ke třem bodům. Alexandr Jakubov se však nehodlal smířit s nepříznivým stavem a o dvě minuty později proměnil pokutový kop, jenž byl nařízen po ruce ve vápně Táborska. Posledních deset minut žádnou větší akci nepřineslo, a proto se tři body stěhují do tábora hostí.