19.11.2016 | Filip Lefenda | Zápas

Opava veze z Frýdku bod, mohla mít ale i tři

Frýdek-Místek – Opavští fotbalisté, kteří zatím trochu překvapivě čeří postupové vody, zakončili podzimní účinkování na hřišti Frýdku-Místku. Ten šel zásluhou Hykela do vedení, to ale krátce před poločasem ztratil. Hosté mohli ve druhé půli strhnout všechny body na svou stranu, nešťastně se ale o gól připravili zakončením z ofsajdu. Ze Stovek si tak družina trenéra Skuhravého odvezla jen bod, i tak ovšem přezimuje nejhůře na třetím místě. Valcíři jsou osmí.
20' Hykel
44' Kuzmanovič
37' Klabník
87' Literák
32' Hrabina
85' Čelůstka
Sestavy
Mihálek – Švrček, Klabník, Literák, Ilko – Slaninka, Šichor (76. Berežný), Šumský, Termanowski (55. Nworah), Hykel (82. Stratil) – Vyskočil
Fendrich – Simerský, Helebrand, T. Čelůstka, Hrabina – Grussmann (62. Smola), Jursa, Schaffartzik, Zapalač (88. Janetzký) – Jurečka (78. Mozol), Kuzmanović
Rozhodčí: Machálek – Vysloužil, Kubr • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 1565

Komentář

Opava mohla jít do vedení hned z první akce. Jurečka utekl po straně a zamířil ke vzdálenější tyči, míč ale bránu těsně minul. To Frýdek o dvacet minut později svou první šanci využil. Před hostující svatyní se jako blesk z čistého nebe zjevil Tomáš Hykel a prostřelil gólmana Fendricha.

Slezský FC chtěl co nejdříve vyrovnat. Ve 34. minutě se o to pokusil aktivní Kuzmanovič, svou technickou ránu ale poslal jen do horní tyče. Mrzet ho to však příliš nemuselo, gól by pro ofsajdové postavení stejně nebyl uznán. Pět minut před přestávkou zahrozilo na druhé straně. Na dlouhý pas do šestnáctky si naběhl Literák a hlavou pořádně protáhl opavského brankáře.

Závěr poločasu patřil druhému celku tabulky. Ve 44. minutě si na centr z přímého kopu naběhl Simerský, který jej poslal na Nemanju Kuzmanoviče a srbský útočník ve službách Slezského FC doklepl balon do brány. Jen o pár chvil později mohli jít hosté dokonce do vedení, když se již v nastaveném čase opřel do míče Grussmann, balón ale těsně minul vzdálenější tyčku.

Druhý poločas již tolik vzrušení nepřinesl, velkých šanci výrazně ubylo. Klíčovým okamžikem se ukázal být ten ze 72. minuty. Smola vybídl v tutové šanci ke skórování Jurečku, tato přihrávka se ale ukázala býti navíc, neboť druhý jmenovaný stál v ofsajdu. Opavští se tak okradli o branku, kterou už v závěru utkání nezaznamenali. Stejně na tom byli i domácí, kteří si tak rozdělili s hosty po bodu.